Deze instructie is geschreven voor het (handmatig) maken van een reservekopie in Assu® van uw database.

Deze database bevat alle gegevens van Assu. Maakt u gebruik van meerdere portefeuilles dan geldt de backup dus voor al uw portefeuilles!

Indien u niet de beschikking heeft over een systeembeheerder dan kunt u middels een reservekopie ervoor zorgen dat uw dat data in een map komt te staan welke wel wordt geback-upt.

Het maken van een reservekopie is GEEN 'echte' back-up (een 'echte' backup wordt ergens buiten uw bedrijf opgeslagen).

Uw gegevens worden opgeslagen in een map op de server.

Uw systeembeheerder dient ervoor te zorgen dat de opgeslagen data wordt geback-upt.

Stap 1: Zorg ervoor dat er map is aangemaakt op de server voor de reservekopie. Dit doen we in de verkenner. Bijvoorbeeld een map genaamd ‘Reservekopie Assu®’ op de C-schijf.

Stap 2: Klik in de cockpit van Assu® op het ‘witte boekje’ naast het tabblad ‘Algemeen’.

Stap 3: Klik op ‘Instellingen’.

Stap 4: Klik op ‘Reservekopie instellingen’

Stap 5: Voer de locatie in van de map op de server en bepaal hoeveel dagen de reservekopieën mogen blijven bestaan. De naam wordt automatisch gegenereerd wanneer hier niets is ingevuld.

De lokatie van de reservekopie moet de lokatie zijn waar de SQL server bij kan!! (neem hiervoor contact op met uw systeembeheerder)

Screenshot van versie 1.2619

Stap 6: Sla de gegevens op.

Vanaf nu kunt u handmatig een reservekopie maken van uw database. Wilt u dat dit automatisch gebeurt? Lees dan verder bij hoofdstuk ‘Reservekopie maken (automatisch)’.

Stap 7: Klik in de cockpit van Assu® op het ‘witte boekje’ naast het tabblad ‘Algemeen’.

Stap 8: Klik op ‘Database’.

Stap 9: Klik op ‘Maak Backup’. (ondanks de naam van deze knop betreft het hier een reservekopie!).

Stap 10: Er wordt nu een reservekopie gemaakt en het bestand (een .bak bestand) wordt op de zojuist ingevulde locatie opgeslagen.