U kunt op 3 manieren een abonnement historisch maken:

- via de abonnement tegel van de relatie

- via het abonnementen scherm

- in het abonnement zelf

Een abonnement historisch maken via de abonnement tegel:

Open de relatiekaart van de relatie van wie u het abonnement historisch wilt maken en open de abonnement tegel:

Selecteer in de abonnementtegel het abonnement wat u historisch wilt maken en klik op het rode icoontje.

Kies "ja" als u het zeker weet.

Het abonnement zal nu de status 'historisch' krijgen in het overzicht:

Een abonnement historisch maken via het abonnement overzicht:

Ga via 'Algemeen' naar 'Zoek abonnement' en haal het juiste abonnement op:

Klik hierna op "abonnement historisch maken" bovenin uw scherm.

Klik op 'Ja' om het abonnement historisch te maken.

Een abonnement historisch maken in het abonnement zelf:

Ga naar het abonnement en open deze (dit kan via de abonnement tegel van de relaties of via het abonnement overzicht).

Zet rechts de Status op 'Historisch' in plaats van 'Actueel' en sla het abonnement op.

Een historisch abonnement is altijd weer te activeren. Zie hiervoor het hoofdstuk 'abonnement activeren'