In dit hoofdstuk leggen we u uit hoe u facturen voor excasso kunt fiatteren en defiatteren. Uiteraard dient u er eerst voor te zorgen dat al uw instellingen goed staan voor deze functie!

FACTUREN FIATTEREN:

Te fiatteren facturen komen binnen via tabblad "Financieel/ADN" en daarna "Excasso facturen fiatteren":

In dit scherm wordt gekeken naar het openstaande bedrag op de factuur. Is dat groter dan het opgegeven bedrag dan dient de factuur in kwestie gefiatteerd te worden voordat de excasso batch gedraaid kan worden.

Fiatteren doet u door een vinkje/vinkjes te zetten voor de juiste factuur/facturfen en daarna op "Geselecteerde facturen fiatteren" te klikken.

Heeft u dit gedaan? Dan kunt u verder met het aanmaken van de excasso batch.

FACTUREN DEFIATTEREN:

Als u een factuur heeft die door middel van de fiatteringsmogelijkheid gefiatteerd is en u wilt dit terugdraaien dan dient u als volgt te werk te gaan:

Stap 1: Open de betreffende factuur via het factuuroverzicht (tabblad financieel/ADN-factuuroverzicht)

Stap 2: Klik bovenaan in het lint van de factuur op "Fiattering terugdraaien":

Stap 3: Klik op "Ja" bij de vraag of u het zeker weet en sluit vervolgens de factuur af.

De factuur is nu weer beschikbaar in het fiattering overzicht.