Je kunt één certificaat per koppeling tussen applicaties gebruiken.

Als je naast Assu® bijvoorbeeld ook Adviesbox of Accelerate gebruikt dien je ook een tweede certificaat aan te schaffen.Lees onderstaande informatie goed door.

Gebruik je naast Assu® GEEN ander adviesprogramma? Ga dan verder met het derde hoofdstuk in deze reeks.

Certificaat 1 → wordt door bijvoorbeeld Adviesbox gebruikt om het bericht naar Assu® te sturen.

Certificaat 2 → wordt door Assu® gebruikt voor verdere communicatie. Een HDN-certificaat kost € 159,30.

Stap 1: HDN certificaat aanvragen. Hoe vraag ik een HDN Certificaat aan? Via de WebCert app word je begeleid in het verkrijgen van het certificaat.

1. Ga op de HDN website naar Wat doet HDN – Tools – HDN Certificaat – Download app.
  2. Kies in het menu “Nieuw aansluitnummer” en vul de gegevens in.
  3. Klik vervolgens op “Certificaat aanvragen”
  4. De servicedesk beoordeelt de aanvraag
  5. Als de aanvraag is goedgekeurd ontvang je een activatiecode per mail waarmee je het HDN Certificaat kunt activeren
  6. Bij het activeren krijg je de mogelijkheid om het certificaat te betalen.

Stap 2: Je ontvangt van HDN een HDN aansluitnummer (6 cijfers)

Stap 3: Open de WebCert app om de koppeling te maken met een software (A.i. Automatisering) HDN Certificaat - hdn Tools

Zodra je alle bovenstaande stappen hebt gevolgd ga je verder met het volgende hoofdstuk (stap 2).