Voordat u aan onderstaande stappen begint dient u het systeem opdracht te geven een hiaatbepaling te starten.

Dit kunt u handmatig doen zoals in het hoofdstuk 'hiaatbepaling handmatig starten' beschreven of automatisch via een tijdgebonden servertaak zoals beschreven in het hoofdstuk 'hiaatbepaling via een tijdgebonden servertaak'

Als u wilt zoeken naar dossiers die een hiaatprofiel hebben dient u als volgt te werk te gaan:

Stap 1: Ga via de cockpit naar 'Algemeen' en 'Zoek Dossier Hiaatprofiel'

U komt nu in een scherm terecht met verschillende zoekmogelijkheden voor hiaatprofielen.

Het systeem kijkt naar de eerder bij de stamtabellen aangemaakte hiaatprofielen:

Stap 2: Gaan webijvoorbeeld op zoek naar relaties die moeten voldoen aan het hiaatprofiel 'Top klant' dan gaat het systeem relaties ophalen die minimaal 5 actuele schade polissen en 2 leven polissen hebben.

Bij 'dossier moet.... voldoen aan' kiest u "Wel" .

Om naar dossiers met een minimaal hiaatprofiel van x te zoeken, selecteer ‘Wel’ en selecteer vervolgens een hiaatprofiel uit de lijst ernaast. Indien er gewenste particuliere of zakelijke hiaatprofielen zijn ingesteld zijn deze opties ook beschikbaar en hoeft er geen hiaatprofiel uit de lijst te worden geselecteerd.

Om naar dossiers met een lager hiaatprofiel dan x te zoeken, selecteer ‘Niet’ en selecteer volgens een hiaatprofiel uit de lijst ernaast. Indien er gewenste particuliere of zakelijke hiaatprofielen zijn ingesteld zijn deze opties ook beschikbaar en hoeft er geen hiaatprofiel uit de lijst te worden geselecteerd.

Dossiers kunnen vanuit de resultaten worden geopend door er dubbel op te klikken.

Als u alle dossiers op wilt halen dan klikt u op megazoek. Alle dossiers worden dan opgehaald of ze voldoen aan een bepaald hiaatprofiel  of niet.