Als u een factuur wilt crediteren dan dient u dat altijd te doen via het factuuroverzicht van de relatie!!

Onder 'Financieel/ADN' is het niet mogelijk in verband met het risico de verkeerde factuur te selecteren!

Stap 1: Ga in de relatiekaart naar 'Factuuroverzicht'

Stap 2: Selecteer de te crediteren factuur en klik op 'Geselecteerde factuur' crediteren.

Stap 3: Klik op 'Ja'

Stap 4: De creditfactuur wordt getoond. Vul daar waar nodig de velden en klik daarna op 'Opslaan en sluiten'

De creditfactuur is nu te zien in uw factuuroverzicht. let op: de datum is de dag waarop u de creditfactuur aanmaakt!

Als u gebruikt maakt van het boekhoudpakket Feniks ziet u na synchronisatie de creditering als volgt op de debiteurenkaart:

Bij het crediteren van een factuur die vanuit een polis gemaakt is dient u zelf de RC datum in te vullen omdat deze standaard leeg is!