Door middel van de knop "Autocodering" kunt u een automatische instelling invoeren die ervoor zorgt dat een regel automatisch naar een bepaald grootboek gaat bij het inlezen van een bankafschrift.

U koopt bijvoorbeeld kantoorartikelen in en maakt dit maandelijks over. Op het moment dat het bankafschrift daarvan binnenkomt en ingelezen wordt zal deze regel automatisch naar het juiste grootboek gaan.

Hier kunt u aangeven welk IBAN nummer de boeking heeft en eventueel welk BBAN nummer de boeking heeft. U kunt tevens een omschrijving invoeren en aangeven welke omschrijving deze boeking dient te krijgen.

Vervolgens selecteert u een grootboek.

De combinatie IBAN/ omschrijving/ grootboek is dus niet verplicht:

- óf het IBAN nummer moet gevuld zijn

- óf de omschrijving moet gevuld zijn

- óf beiden kunnen gevuld zijn

U kunt hier dus in feite aangeven dat een boeking met een bepaalde omschrijving altijd automatisch naar een bepaald grootboek gaat onafhankelijhk van welk rekeningnummer dat die boeking binnen komt.