Via de onderstaande stappen is het mogelijk om uw bankafschrift in te lezen in het boekhoudprogramma Feniks. Het inlezen gebeurt automatisch.

Stap 1: Klik vanuit de cockpit van Assu® op het tabblad ‘Financieel/ADN’.

Stap 2: Klik op de button ‘Open administratie’.

Stap 3: Open de juiste administratie in Feniks (huidig jaar).

Stap 4: Klik in Feniks op het tabblad ‘Inrichting’.

Stap 5: Klik op de button ‘Administratie instellingen’.

Stap 6: Klik op het tabblad ‘Bankieren’.

Stap 7: Vul de locaties in waar de bankafschriften en SEPA batches in komen te staan.

Stap 8: Klik op ‘OK’.

Sla het bankafschrift op in de opgegeven locatie en het bestand wordt bij het openen van Feniks automatisch ingelezen.

Stap 9: Haal een bankafschrift op en zet deze in de ingevoerde map.

Stap 10: Open vervolgens Feniks en open de juiste administratie. (zie stap 2 en 3)

U krijgt vervolgens de melding dat het bankafschrift is ingelezen.

Stap 11: Klik in Feniks op de button ‘Kas/Bank’.

Stap 12: Selecteer de juiste kas of bankrekening.

U ziet vervolgens een lijst van alle ingelezen bankafschriften. Het bankafschrift wat u net heeft ingelezen staat dikgedrukt in de lijst.

Wanneer u dit bankafschrift selecteert ziet u aan de rechterzijde de kolom ‘Bladzijderegels’. In dit overzicht kunt u per afschrift zien welke betalingen er binnengekomen zijn.

U heeft het bankafschrift volledig ingelezen. U kunt starten met het verwerken van dit bankafschrift.