De Finly koppeling bevat alleen het hypothekenproces.

Met behulp van de Finly koppeling kunt u het complete hypotheektraject in beeld brengen. Van het eerste advies tot en met het afsluiten van de daadwerkelijke hypotheek.

Let op: u dient hiervoor wel een account bij Finly te hebben. Klik op onderstaand logo om naar de site van Finly te gaan:

ZET EERST UW INSTELLINGEN GOED IN ASSU:

Voordat u dat kunt doen dient u eerst uw instellingen goed te zetten.

Ga hiervoor via het witte boekje naar "Instellingen" - "Externe instellingen"

Klik in het volgende scherm op tabblad "Finly" en vul uw gebruikersnaam en wachtwoord (hieronder ziet u waar u deze vandaan dient te halen) in en sla op:

Bovenstaande informatie dient u via Finly op te vragen. U doet dit als volgt:

Ga in het Finly programma naar de instellingen:

Ga dan in Finly naar Account:

Scroll dan door naar Finly API:

Hier vindt u de gegevens die u in Assu in dient te voeren bij de externe instellingen.

AAN DE SLAG:

Als de bovenstaande Finly instellingen juist zijn ingevuld kunt u met de Finly koppeling aan de slag.

Open hiervoor de klantenkaart van de relatie voor wie u naar de Finly site wilt gaan en klik bovenin het lint op de Finly knop:

Als u op deze knop klikt gaat het systeem bij Finly de medewerkers en het dossiertype "Hypotheek".

Beide velden zijn verplicht om in te vullen. Het dossiertype is het soort dossier dat in Finly wordt aangemaakt.

De gebruiker is de adviseur binnen Finly op wiens naam het dossier wordt aangemaakt.

Door een vinkje te zetten bij "maak lege hypotheek aan" kunt u aangeven of er aan de hand van de koppelng een lege hypotheek aangemaakt moet worden die aan het Finly dossier gekoppeld is.

De knop “Start” zorgt ervoor dat er een dossier wordt aangemaakt binnen Finly. Zodra dat is gebeurd dan zal het systeem automatisch een hypotheek aanmaken binnen Assu®.

Dit is een lege hypotheek zodat u kunt zien dat er een aanvraag loopt.

U zult nu doorverwezen worden naar de Finly site waar u verder kunt met het hypotheektraject

WAT WORDT ER OPGEHAALD/DOORGESTUURD?:

Assu stuurt relatiegegevens door naar Finly en Finly stuurt een lege hypotheekkaart terug naar Assu.

Ook stuurt Finly hypotheek berichten door naar Assu. Deze hypotheekberichten komen in de hypotheekkkaart van de betreffende relatie terecht.

Het gaat hierbij om de volgende berichten:

- AX berichten: aanvragen (er worden hiermee aanvraaggegevens op de hypotheekkaart aangepast)

- OX berichten: offertes (er worden hierme eofferte gegevens op de hypotheekkaart aangepast)

- SX berichten: status berichten (de status van de hypotheek wordt hiermee aangepast)

- DX berichten: documenten (dezse hypotheekdocumenten komen in het documentenarchief van de hypotheekkaart terecht) en