Door middel van ons "koppelingen" scherm kunt u .XLSX bestanden van de Regiobank binnen te halen. Hierin kunnen relaties en Regiobank producten staan.

Om een Regiobank bestand binnen te halen in uw systeem dient u de volgende stappen te volgen:

Stap 1: Zorg ervoor dat uw .XLSX bestand op een makkelijk te onthouden lokatie op uw pc of netwerk staat. Een voorbeeld van een .XLSX bestand kunt u onderaan dit artikel vinden.

Indien het Regiobank bestand op een locatie wordt opgeslagen die niet gelijk is aan de server waar de Assu® Service op draait, (dit weet uw systeembeheerder) dan dit er nog extra configuratie plaats te vinden. Dit kan uw systeembeheerder uitvoeren eventueel in samenspraak met ons.

Informatie voor de systeembeheerder:

Indien u de Assu Service betanden moet benaderen die niet op dezelfde server staan (Denk aan een Share) en de Service draait onder het local system account, dan moet u het computeraccount van de server mutatie rechten geven op de share waar deze bestanden staan.

Indien de service onder een ander account draait dan moet dat account mutatie rechten hebben waar de bestanden op de share staan.

Stap 2: Ga in Assu via het witte boekje naar "Koppelingen" - "Externe Instellingen".

Stap 3: Voer in het volgende scherm onder tabblad "Regiobank" de lokatie in waarin het Regiobank bestand zich bevindt en klik op "Opslaan":

Vanaf hier heeft u twee mogelijkheden:

- A: Regiobank bestanden importeren aan de hand van een tijdgebonden servertaak (ga verder met stap 4a)

- B: Regiobank bestanden handmatig importeren door middel van een knop in het lint (ga verder met stap 4b)

Stap 4a: Nu wordt het tijd om een tijdgebonden servertaak te gaan maken die op een door uzelf aangegeven frequentie gaat controleren of er bestanden staan in de map die u bij stap 3 aangegeven heeft.

Hoe u een tijdgebonden servertaak met bijbehorende trigger aanmaakt kunt u lezen in het hoofdstuk "tijdgebonden servertaken".

Stap 5a: Als de tijdgebonden servertaak met tijdstrigger aangemaakt is gaat uw systeem controleren op bestanden. Als er een bestand gevonden is en daarna verwerkt is dan ziet u dat de naam van het bestand gewijzigd is van .XLSX naar .BU. Wilt u later dan alsnog de inhoud van dit bestand bekijken dan kunt u de .BU vervangen door.XLSX en het bestand wordt weer leesbaar.

Als het bestand ingeladen is in uw systeem dan krijgt u daarvan rechts onderin uw scherm een melding.

Alles wat er niet gelukt is (bijvoorbeeld relaties die nog niet bekend zijn) vindt u terug op de uitvallijst. Ga verder naar stap 6.

Stap 4b: Klik in het lint van de cockpit op de rode regiobank knop en blader door naar het bestand (.XLSX) van de Regiobank.

Op het moment dat het bestand verwerkt is zal er rechts onderin uw scherm een melding volgen dat de import gelukt is.

Alles wat er niet gelukt is (bijvoorbeeld relaties die nog niet bekend zijn) vindt u terug op de uitvallijst. Ga verder naar stap 6.

Stap 6: Als de relatie gevonden is zal automatisch het bancaire product aangemaakt worden. Is de relatie niet bekend dan ziet u de relatie bij de prospects terug (we noemen dit ook wel een uitvallijst). Deze lijst geldt zowel voor hanmatig ingelezen bestanden als automatisch ingelezen bestanden.

Klik hierboor op de knop "Prospects verwerken" in het lint.

Stap 7: Als u deze knop aangeklikt heeft dan volgt er een Prospect wizard. Klik op "Volgende" om door te gaan naar het volgende scherm.

Stap 8: In het scherm wat volgt ziet u een overzicht met relaties tevoorschijn komen. Degene waarbij er in de laatste kolom niets getoond wordt worden niet meegenomen omdat deze waarschijnlijk al bestaan.

In dit scherm ziet u de relaties zoals ze in het .XLSX bestand aangeleverd zijn. U dient hier de relaties aan te vinken die u binnen wilt halen en daarna op "Volgende>" te klikken.

Als u bij en lege lijn rechts in het lege veld onder de kolom "Assu relatienummer" klikt dan wordt daar een overzicht van relaties getoond en kunt u kijken of de juiste daar tussen staat.

Als dat het geval is klikt u de juiste relatie aan zodat deze gekoppeld wordt en klikt u op "Volgende>" onderin het scherm.

Op deze manier kunt u relaties binnenhalen in Assu zodat ze hun eigen klantenkaart krijgen en kunt u aan bestaande relaties bancaire producten van de Regiobank koppelen.

Heeft u een bestand wat .XLS als extensie heeft... open dit dan eerst even in Excel en als het op als XLSX voordat u verder gaat!!

Een voorbeeld van een .XLSX bestand:

Een willekeurig voorbeeld van het .XLSX bestand met daarin de informatie die u dient in te vullen: (er mag geen informatie staan boven deze groene regel waarin klantnummer ed staat!)

Nog wat extra tekst en uitleg van de Regiobank zelf: