Vanaf versie 1.2623.3.27 kunt u ook koppelen met VKG.

Voordat u begint met het lezen van de informatie in dit hoofdstuk:

Controleer voordat u de VKG koppeling gaat gebruiken of uw APLAZA instellingen goed ingeregeld zijn want onze VKG koppeling maakt gebruik van de APLAZA koppeling om berichten op te halen!!!

Neem hierna contact met ons op via A.i. Servicedesk om deze module aan te laten zetten in uw Assu pakket!

Voordat u dat kunt doen dient u eerst een tweetal instellingen goed te zetten.

1: EXTERNE INSTELLINGEN

Ga hiervoor via het witte boekje naar "Instellingen" - "Externe instellingen"

Klik in het volgende scherm op tabblad "VKG" en vul uw gebruikersnaam en wachtwoord in en sla op:

2: CRM INSTELLINGEN RECHTSVORMEN

Ook dient u via de Stamtabellen bij "CRM - Rechtsvormen" per rechtsvorm de juiste VKG code te vullen:

Zonder deze codes worden de rechtsvormen namelijk niet herkend.

AAN DE SLAG

Nu de instellingen goed staan kunt u aan de slag.

Indien relatie nog niet eerder gesynchroniseerd is met VKG klikt u in het lint van de relatiekaart op de VGK knop :

U krijgt dan het volgende schermpje te zien:

Klik op "Relatie invoeren of bijwerken op extranet".

De tool gaat dan zoeken bij VKG of er al een relatie bestaat op geboortedatum, zakelijk of particulier, postcode en huisnummer.

Indien er een of meerdere relaties gevonden zijn dan kunt u de juiste relatie selecteren om bij te werken:

Hierna gaat het systeem kijken wat de verschillen zijn tussen Assu en VKG

Als er verschillen zijn dan worden deze eerst getoond:

Let op! Onderin het scherm kunnen meldingen komen die betrekking hebben op de wijziging(en).

• Een wijziging van een IBAN betekent niet automatisch dat het incassorekeningnummer wordt aangepast. Dit dient u aan te passen op het Extranet.

Dit betekent dat de gebruiker in het Extranet van VKG zelf moet aangeven of dit IBAN nummer gebruikt moet gaan worden.

• Een wijziging van het postadres kan van invloed zijn op lopende verzekeringen.

Dit betekent dat polissen die betrekking hebben op adressen nagelopen moeten worden of deze nog juist zijn.

• Het KvK nummer is gewijzigd: u dient contact op te nemen met VKG! Het KVK nummer wordt NIET bijgewerkt via deze koppeling!

Een KvK nummer mag niet gewijzigd worden door de koppeling. Dit moet altijd via VKG uitgevoerd worden.

Zodra u op "Volgende" klikt worden alle gegevens in VKG bijgewerkt naar de gegevens zoals die in Assu® staan:

Nu zal het eerste scherm veranderen naar:

Nu kunt u met behulp van de knop "Start polis aanvraag" een polis bij VKG aanvragen (een Totaal opvangpolis voor particuliere klanten en een bedrijf opvang polis voor bedrijven).

U kunt ook via een poliskaart naar het VKG extranet gaan door via het lint van de betreffende polis op de VGK knop te klikken.

Op deze manier worden er mutaties doorgevoerd op polissen van het VKG extranet. Via APLAZA komen de wijzigingen op de polissen als ADN mutatieberichten binnen in Assu.