Dit hoofdstuk gaat over de module "Postenbank". 

In de Postenbank zitten provinciale posten van de tussenpersonen die geen agentschap hebben bij een bepaalde maatschappij.


De Postenbank bestaat uit 1 centrale Assu die contact onderhoudt met de onderliggende Assu versies van de aangesloten intermediairs. 

De centrale Assu haalt via APLAZA en ADN berichten van de maatschappijen binnen (door middel van een tijdgebonden servertaak) en stuurt deze na verwerking vervolgens door naar de onderliggende Assu's. 

Dit kunnen prolongatie- en mutatieberichten zijn.


De onderliggende Assus van de intermediairs op hun beurt halen deze verwerkte berichten binnen via hun eigen AiDBS postbus.

De AiDBS postbussen worden geleegd via een tijdgebonden servertaak (trigger naar wens in te richten).


Op dit moment worden enkel borderellen en rekening couranten opgeslagen in het docarchief van de intermediairs.Als u gebruik maakt van de Postenbank zult u zien dat u rechts bovenin het cockpit scherm van Assu onder tabblad Financieel/ADN een aantal nieuwe knoppen heeft.

Deze knoppen zijn specifiek voor deze module gemaakt en zorgen ervoor dat u berichten kunt delen met uw intermediairs. Ze worden 1 voor 1 behandeld in onderstaande hoofdstukken.In dit hoofdstuk behandelen we de volgende onderwerpen:


- een tijdgebonden servertaak aanmaken

- verwerkte APLAZA documenten meteen ook doorsturen naar intermediair

- een kolom voor de intermediair toevoegen in de overzichten

- een intermediair aanleggen

- een borderel verwerken

- een RC versturen

- verzendhistorie bekijken

- RC overzicht bekijken

- een excasso maken