Wilt u vanuit een poliskaart een (provisie)boeking maken?

Let er dan eerst op voor wat voor een polis u een losse boeking wilt maken. We hebben hieronder een onderscheid gemaakt tussen:

- een boeking maken op een losse polis

- een boeking maken op een onderdeel van een pakketpolis

EEN BOEKING MAKEN OP EEN LOSSE POLIS:

Volg hiervoor dan de onderstaande stappen:

Stap 1: Open de betreffende polis en ga in het lint naar het deel "Financieel". Hier ziet u ook de knop "Provisiegegevens" staan:

Screenshot van versie 1.2628

Stap 2: Door op deze knop te klikken komt u in het provisie scherm waar u uw boeking(en) kunt gaan doen.

Tevens kunt u in het boekingen scherm de incassovergoeding terug te vinden.

Het Provisiescherm heeft drie tabbladen: Algemeen, Subagent provisie en Mutatie provisie.

Tabblad 'Algemeen' bevat de volgende velden:

Prolongatie provisie:

In dit veld vult u de prolongatieprovisie in die u ontvangt op deze polis.

Wanneer u op doorberekenen klikt krijgt u de mogelijkheid het provisiepercentage* in te vullen en zal Assu® automatisch het juiste bedrag uitrekenen n.a.v. de bruto premie en invullen.

Afsluitprovisie:

In dit veld vult u de afsluitprovisie in die u ontvangt op deze polis.

Wanneer u op doorberekenen klikt krijgt u de mogelijkheid het provisiepercentage* in te vullen en zal Assu® automatisch het juiste bedrag uitrekenen n.a.v. de bruto premie en invullen.

Retour provisie:

Wanneer uw relatie retour provisie ontvangt op deze polis vult u dat bedrag hier in.

*Als het rekenmachientje grijs is dan dient u bij tabblad "Premie" het vinkje weg te halen bij "Premie & provisie autom. berekenen":

Wanneer uw kantoor subagenten heeft kunt u de provisie die deze subagenten over deze polis ontvangen op het tweede tabblad administreren.

Dit tabblad heeft de volgende velden:

Soort:

Hier kiest u de soort afsluitprovisie. U kunt kiezen voor een vast bedrag, een percentage van de premie of een percentage van de provisie.

Percentage:

Wanneer u bij Soort hebt voor een percentage van de premie of provisie dan vult u hier dat percentage in.

Bedrag:

Wanneer u bij Soort hebt gekozen voor een vast bedrag dan vult u hier dat bedrag in.

Soort:

Hier kiest u de soort prolongatieprovisie. U kunt kiezen voor een vast bedrag, een percentage van de premie of een percentage van de provisie.

Percentage:

Wanneer u bij Soort hebt voor een percentage van de premie of provisie dan vult u hier dat percentage in.

Bedrag:

Wanneer u bij Soort hebt gekozen voor een vast bedrag dan vult u hier dat bedrag in.

Het derde tabblad is een overzicht van mutatieprovisies die u ontvangen heeft op deze polis.

Dit tabblad heeft de volgende knoppen:

Groen plusje:        Voeg mutatieprovisie toe aan het overzicht.

U krijgt daarvoor een scherm te zien met de volgende velden:

Datum:

Hier kiest u de datum van de mutatie.

Incasso bedrag:

Hier vult u het te incasseren bedrag in.

Incassovergoeding:

Hier vult u de incassovergoeding in.(dit wordt gebruikt voor de berekening van het RC bedrag wat terugkomt op de RC maatschappij)

Bedrag afsluitprov.:

Wanneer u afsluitprovisie wilt toevoegen vult u hier het ontvangen bedrag in. (dit wordt gebruikt voor de berekening van het RC bedrag wat terugkomt op de RC maatschappij)

Bedrag prol.prov.:

Wanneer u prolongatie-provisie wilt toevoegen vult u hier het ontvangen bedrag in. (dit wordt gebruikt voor de berekening van het RC bedrag wat terugkomt op de RC maatschappij)

Na het invullen van de velden klikt u op "Opslaan" om de mutatie op te slaan en toe te voegen aan het overzicht.

Geel potlood:        Wijzig de geselecteerde velden (dit kunnen alle bovenstaande velden zijn)

XL knop:        Exporteer het huidige overzicht naar Excel®. Dit kan ook met de toetsencombinatie Ctrl + E.

EEN BOEKING MAKEN OP EEN ONDERDEEL VAN EEN PAKKETPOLIS:

Bij pakketpolissen is het niet mogelijk om de provisieboekingen op de losse onderdelen te maken. U dient deze op de hoofdpolis aan te leggen.

Volg hiervoor de onderstaande stappen:

Stap 1: Open de betreffende pakketpolis en ga op de hoofdpolis in het lint naar het deel "Financieel". Hier ziet u ook de knop "Provisiegegevens" staan:

Screenshot van versie 1.2619

Stap 2: Door op deze knop te klikken komt u in het provisie scherm waar u uw boeking(en) kunt gaan doen.

Tevens kunt u in het boekingen scherm de incassovergoeding terug te vinden.

Het Provisiescherm heeft drie tabbladen: Algemeen, Subagent provisie en Mutatie provisie.

Ga naar het derde tabblad "Mutatie provisie" en klik hier op het groene plusje:

Stap 3: Nadat u op het groene plusje heeft geklikt opent er een nieuw scherm waarin u per onderdeel van de pakketpolis de bedragen in kunt gaan vullen:

Stap 4: Na het invullen van de juiste bedragen klikt u op "Opslaan'