Als u een zojuist aangemaakte in- of excassobatch (SEPA) in Assu® en uw boekhoudpakket wilt terugdraaien dient u als volgt te werk te gaan:

Stap 1: Klik in de cockpit van Assu® op het tabblad ‘Financieel/ADN’.

Stap 2: Klik op ‘In-Excasso overzicht’.

Stap 3: Selecteer de batch en klik op ‘Terugdraaien van batch’.

Stap 4: Verwijder in uw boekhouding de memoriaalboeking van de SEPA batch.

Werkt u met het boekhoudpakket Feniks? In uw boekhouding zal de de memoriaalboeking automatisch worden verwijderd.

Het verwijderen van de memoriaalboeking zorgt ervoor dat deze facturen weer open en in de lijst komen zodat de in- excassobatch opnieuw kan worden aangemaakt.

U hoeft niet te synchroniseren, dit gebeurt automatisch.

Wij raden u wel aan om dit te controleren.

Werkt u met het boekhoudpakket SnelStart? Verwijder dan in uw boekhouding de memoriaalboeking!

Vervolgens dient u te synchroniseren tussen Assu® en SnelStart om ervoor te zorgen dat de facturen weer open en in de lijst komen te staan zodat de in- excassobatch opnieuw kan worden aangemaakt.

Vanaf nu is het mogelijk om een nieuwe batch aan te maken.

Stap 5: Klik in de cockpit van Assu® op het tabblad ‘Financieel/ADN’.

Stap 6: Klik op ‘In-Excasso’.

Stap 7: Vul de velden in en klik op ‘Filter overzicht’.

Stap 8: Selecteer de juiste facturen en klik op ‘Maak Incassobatch’ of ‘Maak Excassobatch’.

Sla het bestand op en de SEPA is opnieuw aangemaakt.