Vanaf versie 1.2621 is het mogelijk om een tijdgebonden servertaak aan te maken die ervoor zorgt dat relaties in een dossier die GEEN actuele producten hebben historisch gemaakt worden. 

Let wel: dit geldt alleen voor RELATIES, niet voor PROPSPECTS.

Als u een heel groot bestand met relaties hebt kan deze actie lang duren voordat de relaties verwijderd worden. we raden u dan ook aan om de taak 's-nachts te laten draaien!


Ga hiervoor als volgt te werk:


Stap 1: Ga in de cockpit naar het witte boekje en klik op 'Tijdgebonden servertaken' en 'Tijdgebonden servertaken'.Stap 2: Klik op 'Tijdgebonden taak toevoegen' in het volgende scherm.Stap 3: Geef de taak een benaming en omschrijving en klik op 'Design'.


Stap 4: Selecteer in het linker gedeelte van het nieuwe scherm 'RelatiesZonderActueelProductHistorisch' door er met uw linkermuisknop op te klikken.


Stap 5: Houd de linkermuisknop vast en sleep de gemarkeerde regel naar rechts en laat hem daar los onder de groene 'Start' knop...


Stap 6: Klik met de linker muisknop de de groene start knop zodat er een geel kader met grijze blokjes omheen komt te staan en trek vanuit 1 van die grijze blokjes een pijl naar beneden naar 'RelatiesZonderActueelProductHistorisch'. De pijl komt vast te staan als hij een grijs blokje van het kader raakt van 'RelatiesZonderActueelProductHistorisch''.
Stap 7: Klik op het rode kruisje rechts bovenin het scherm en op 'Ja' om de wijzigingen op te slaan.


Stap 8: Klik op 'Opslaan'.


De nieuw aangemaakte tijdgebonden taak staat nu onderin uw scherm toegevoegd.


Sluit dit scherm door op het rode kruisje te klikken rechs bovenaan.Stap 9: Ga nu weer via het witte boekje naar 'Tijdgebonden servertaken' en kies ditmaal voor 'Tijdgebonden servertaak triggers'.
Stap 10: richt hier een trigger in die ervoor zorgt dat deze actie wekelijk op vrijdagavond gaat draaien.

Kies voor 'Trigger toevoegen'Stap 11: vul de gegevens van de trigger in en klik op 'Opslaan'.Hij is nu toegevoegd en kan gebruikt gaan worden:


Stap 12: Ga weer in de cockpit naar het witte boekje en klik op 'Tijdgebonden servertaken' en 'Tijdgebonden servertaken'.Stap 13: selecteer de eerder aangemaakte tijdgebonden servertaak voor de hiaatbepaling en kies 'Trigger toevoegen'.Stap 14: selecteer de dagelijke trigger en klik 'Gebruiken'. De trigger is nu aan de tijdgebonden servertaak gekoppeld.


Nu zal er per de opgegeven tijd gekeken worden of er relaties zijn zonder producten en deze zullen verwijderd worden.