Door middel van de functie "borderel verwerken" kunt u een borderel naar een intermediair verzenden.

U kunt zoeken op maand of jaar. Volg hiervoor de onderstaande stappen:

Stap 1: Klik op de knop "Borderel versturen" vanuit het lint in de cockpit (tabblad "Financieel/ADN), vul de juiste maand/jaar in en klik op "Zoeken"

Stap 2: Maak een check op niet verzonden borderellen. U krijgt namlijk een keuze tussen nog te verzenden borderellen of reeds verzonden borderellen.

Stap 3: Als u gekozen heeft voor "nog te verzenden" worden de namen van de in Assu aanwezige intermediairs getoond:

Als u heeft gekozen voor het tonen van de reeds verzonden borderellen krijgt u het volgende scherm te zien waarbij de knop "document tonen" actief is:

Stap 4: Markeer de intermediair(s) waaraan u het borderel wilt versturen en klik op de knop "verzenden". De knop "afdruk voorbeeld" wordt nu actief zodat u een voorbeeld kunt bekijken van wat er op het borderel staat evenals de "Verzenden" knop om het borderel te verzenden.

Op het borderel worden per maatschappij de gegevens getoond met hun eigen totaal.

Het borderel wordt vervolgens naar de AIDBS postbus van de geselecteerde intermediair(s)verzonden.

Vervolgens haalt de intermediair de borderel op uit zijn of haar postbus met behulp van AIDBS. Verstuurde borderellen kunt u terugvinden in het docarchief van de intermediair kaart.

Op onderstaande afbeeling wordt dit proces schematisch getoond: