In deze stap richten we de Stamtabellen in.

Optioneel: Werk je met een serviceprovider?

Als je met serviceproviders werkt, ga dan in Assu® naar de Stamtabellen en selecteer Stamtabellen naar Hypotheek - Geldgever serviceproviders . Het venster Geldgever serviceproviders verschijnt.

1. Maak een nieuw geldgever serviceprovider aan, door op het groene plusje te klikken
  2. Vul het veld Naam met de naam de Serviceprovider.
  3. Selecteer in het veld HDN aansluitnummer de Serviceprovider.
  4. Bewaar de gegevens. Je keert terug naar het venster Geldgever serviceproviders. Koppel nu de serviceprovider met de geldgever.
  5. Kies in het lint voor Stamtabellen > Hypotheek > Geldgevers. Het venster Zoek geldgever verschijnt.
  6. Klik op zoeken (zonder iets in te vullen). Je hebt nu een overzicht van al je geldgevers.
  7. Open een geldgever (dubbelklik)
  8. Selecteer in het veld Serviceprovider 'de serviceprovider die je wilt koppelen aan de geldgever.
  9. Bewaar de wijzigingen, door op opslaan en sluiten te klikken.

Geldgevers inrichten

Om een geldgever in te richten, moet de geldgever in Assu® aanwezig zijn.

1. Kies in het lint voor Stamtabellen naar Hypotheek - Geldgever serviceproviders. Het venster Zoek geldgever verschijnt.
  2. Klik op zoeken (zonder iets in te vullen). Je hebt nu een overzicht van al je geldgevers.
  3. Open een geldgever (dubbelklik)
  4. Selecteer in het veld HDN-code de geldgever.
  5. Selecteer in het veld HDN aansluitnr. de geldgever.
  6. Bewaar de wijzigingen, door op opslaan en sluiten te klikken.
  7. Voer deze handeling uit voor alle geldgevers.

Zodra alle bovenstaande stappen zijn doorlopen, ga dan verder naar het  volgende hoofdstuk.