Het is mogelijk om in Feniks een excassobatch te maken van alle inkoopfacturen die uitbetaald dienen te worden.

Hieronder hebben wij stapsgewijs uitgelegd wat u moet doen om zo’n excassobatch aan te maken.

Stap 1: Selecteer de regel(s) die geëxcasseerd moet(en) worden.

Stap 2: Klik op ‘Maak excasso’.

Er volgt nu een wizard waarbij een aantal stappen doorlopen moet worden.

Stap 3: Klik in de wizard op ‘Volgende’.

Stap 4: Selecteer de facturen die u wilt uitbetalen en klik op ‘Volgende’.

Stap 5: Selecteer het bankrekeningnummer waarvan het geselecteerde bedrag van afgeschreven mag worden en klik op ‘Volgende’.

‘Saldo voor excasso’ is het huidige bedrag wat op de geselecteerde rekening staat.
‘Te excasseren’ is het te excasseren bedrag van de volledige excasso.
‘Saldo na excasseren’ is het saldo van de geselecteerde rekening na de uitbetaling.

Stap 6: Zoek in de verkenner de locatie op waar het bestand opgeslagen mag worden.

Stap 7: Klik op ‘Opslaan’.

Stap 8: U heeft de wizard afgerond. Het bestand is aangemaakt en staat opgeslagen in de zojuist ingevoerde bestandlocatie. Klik op ‘Voltooien’ om dit proces af te ronden.

De SEPA kan nu worden ingelezen bij de bank.