Via onderstaande stappen wordt uitgelegd hoe u inkoopfacturen kunt inboeken in Feniks.

Stap 1: Open de administratie en klik op de button ‘Inkoop’. (tabblad 'Boekhouding').

Stap 2: Klik vervolgens weer op ‘Inkoop’.

Stap 3: Klik op de button om een inkoopfactuur toe te voegen.
Stap 4: Selecteer vervolgens een contact (crediteur) middels de button  en klik op ‘OK’.

Stap 5: Voer vervolgens de volgende gegevens in:
- Factuurnummer
- Betalingsreferentie
- Omschrijving
- Transactiedatum, periode en vervaldatum
- Totaalbedrag factuur

Stap 6: Voer vervolgens de volgende gegevens in:
- Grootboeknummer
- BTW Code ID
- Bedrag Excl. BTW

- Grootboek Rekening Omschrijving wordt automatisch gevuld bij het invoeren van het grootboek.
- Omschrijving wordt overgenomen van de omschrijving die bij stap 5 is ingevoerd.

Dit ziet er dan als volgt uit:

Stap 7: Klik op ‘Opslaan en Sluiten’.

Stap 8: U krijgt een melding dat de bladzijde is opgeslagen. Klik op ‘OK’.

De gegevens zijn opgeslagen en de inkoopfactuur is ingeboekt en staat in het overzicht van de inkoopfacturen.