Vanaf versie 1.2618 heeft u de mogelijkheid uw systeemsnelheid te bevorderen door parallelle processen te beperken met een maximum aantal CPU kernen.

Dit voorkomt een traag systeem als u bijvoorbeeld bezig bent met een zwaar proces zoals prolongeren.

U doet dit via het witte boekje in de cockpit. Ga hier naar 'Instellingen' - 'Algemeen' - 'Geavanceerd'.

Screenshot van versie 1.2623

Het systeem gebruikt standaard het aantal ingevulde CPU kernen minus 2.

Uw systeembeheerder kan u meer vertellen over de aanwezige CPU kernen in uw netwerk. U dient dit altijd in overleg met uw systeembeheerder aan te passen in het systeem.

De tweede optie is voor het weergeven van hotfixes. Als u hier een vinkje zet worden de hotfixes rechts onderin uw scherm getoond. Wilt u deze niet zien dan haalt u hier het vinkje weg.

De optie "Beheerteams gebruiken" is voor de module "Werklijst". Als u hier een vinkje zet heeft u in de Werklijst de mogelijkheid om met Beheerteams te werken. Vinkt u dit vakje niet aan dan heeft u deze mogelijkheid uiteraard niet.

Deze optie bestaat vanaf versie 1.2623.

De onderste opties is met name handig voor grote kantoren met een flink klantenbestand. Door hier namelijk een vinkje en een getal neer te zetten zorgt u ervoor dat u niet langer zomaar op "niks" kunt zoeken in bijvoorbeeld een relatiebestand om zo alle relaties op te halen. Dit zorgt er namelijk voor dat Assu voor iedereen erg traag wordt.

Door hier bijvoorbeeld 3 neer te zetten dient u minimaal 3 letters in een zoekveld te typen voordat u gaat zoeken. De zoekfunctie blijft grijs totdat het minimum aantal letters ingevuld is.

Dit geldt voor alle zoekvelden in Assu, ook voor "Megazoek" velden.

Als u dan toch bijvoorbeeld 's-avonds dit soort grote zoekopdrachten wilt gaan doen dan kunt u deze functie net zo gemakkelijk eventjes "uit" zetten.

In onderstaand voorbeeld kunt u zien hoe we instellen dat er minimaal 3 letters ingevoerd moeten worden en hoe u daarna gaat zoeken: