Het is mogelijk om een op een onderdeel in een pakket een andere premiebetaler aan te geven, bijvoorbeeld de partner van de hoofdrelatie.

Hiervoor is er wel een aantal voorwaarden waaraan voldaan moet worden, namelijk:

Voorwaarde 1:
De andere premiebetaler (partner) dient toegevoegd te zijn op dossierniveau onder het tabblad gekoppelde relaties.

LET OP: Dit is niet op relatieniveau!

Staat hier de andere premiebetaler niet tussen? Voeg deze dan toe door op het groene plusje te klikken.

Voorwaarde 2:
Het vinkje ‘Onderdelen gegroepeerd op rekeningnr los factureren’ hoort aangevinkt te zijn op het premietabblad van de pakketpolis.

Sla de gegevens vervolgens op. Ga verder naar stap 1 om een andere premiebetaler aan te geven op het onderdeel in het pakket.

Stap 1: Open het onderdeel in het pakket.

Stap 2:  De poliskaart van het onderdeel wordt getoond. Selecteer in het veld van de premiebetaler een andere relatie dan de hoofdrelatie. Dit is de relatie die zojuist toegevoegd is op dossierniveau.

Het rekeningnummer in het premie tabblad van het onderdeel wordt automatisch gewijzigd in het rekeningnummer van de relatie die nu als premiebetaler staat.

Na het opslaan en sluiten bent u klaar.