Om Aplaza/Risk/MyTP transacties te verwerken klikt u in het algemene gedeelte van het lint in de cockpit op de knop "Transacties", of op de relatiekaart van de betreffende persoon zoals in onderstaand voorbeeld:

U komt dan in het volgende scherm waar u Aplaza, MyTP of Risk transacties uit kunt voeren:

U kunt hier:

-       Een nieuwe transactie starten

-       Een transactie bewerken

-       Een transactie verwijderen

-       Een bericht verwerken

-       Een offerte opslaan

Een nieuwe transactie starten

Door middel van de knop "Nieuwe transactie" kunt u een nieuwe transactie gaan starten.

Op dit moment is het zo dat de APLAZA transacties alleen nog ondersteund worden door Voogd en Voogd. Alle andere transacties dient u uit te voeren door naar het extranet van de betreffende maatschappij te gaan!!

Op de maatschappijkaart van Voogd en Voogd dient tevens de POR code V755 vermeld te staat.

In bovenstaand voorbeeld vragen we een Aplaza transactie op. Vink Aplaza aan en klik op "Selecteer".

Er opent een nieuw scherm waar u de juiste gegevens dient te selecteren. Klik daarna op "Uitvoeren" en de transactie zal opgevraagd worden:

Een transactie bewerken

Wat staat er in het bericht?

Om te zien wat de maatschappij heeft aangeleverd kunt u het bericht inzien.

U selecteert hiervoor de regel van het bericht en u klikt op .

Er zal vervolgens een extra scherm openen waarin u kunt zien wat er wordt aangeleverd.

Offerte opslaan

Indien u een offerte ontvangt kunt u deze offerte selecteren en middels de knop ‘sla offerte op’ slaat u de offerte op bij de klant.

Let op; de regel wordt niet verwijderd uit dit scherm.

De offerte blijft staan zodat u deze later nog om kan zetten naar een contract.

Offerte omzetten naar contract

Om de offerte om te zetten naar een contract selecteert u de regel van het bericht en klikt u op "Transactie bewerken".

Vervolgens kunt u middels de knop "Offerte aanvragen" de offerte omzetten naar een contract.

Een transactie verwerken (verwerk bericht)

Contract verwerken (polis staat nog niet in Assu®).

Om een contract te verwerken selecteert u de regel en klikt u op "verwerk bericht".

U krijgt de vraag: of u het zeker weet.

Indien u het bericht wilt verwerken klikt u op "Ja".

Heeft u per ongeluk op de knop geklikt kunt u dit nog annuleren door op "Nee" te klikken.

De polis zal worden toegevoegd aan de relatie.

Contract verwerken (polis staat al in Assu®).

Om een contract te verwerken selecteert u de regel en klikt u op "Verwerk bericht"

U krijgt de volgende vraag of u het zeker weet.

Indien u het bericht wilt verwerken klikt u op "Ja".

Heeft u per ongeluk op de knop geklikt kunt u dit nog annuleren door op "Nee" te klikken.

U krijgt vervolgens de vraag of u het pakket wilt overschrijven.

Hier klikt u op "Ja".

Er zal vervolgens een scherm verschijnen waarin u kunt aangeven welk pakket er overschreven

dient te worden. U vinkt hier het desbetreffende pakket aan.

Vervolgens kunt u de onderdelen selecteren welke ook overschreven dienen te worden.

Indien er een polis wordt toegevoegd aan een pakket en het onderdeelnummer wat aangeleverd

wordt (het dikgedrukte polisnummer) niet overeenkomt met een polis die al in het systeem staat vinkt u hier niets aan.

Er zal dan een polis worden aangemaakt i.p.v. worden overschreven.

Vervolgens klikt u op:  "Overschrijven"

Een transactie verwijderen

Indien u een tranactie wilt verwijderen selecteert u deze in het overzicht en klikt u op "transactie verwijderen".

Aanvullende informatie inzake transacties

Voor wie behoefte heeft aan een stukje aanvullende informatie over transacties:

Vanuit Assu is het mogelijk om een transactie met Voogd en Voogd te starten. Dan vragen we bij Voogd en Voogd een sjabloon dat wij vullen en opsturen naar het extranet.

Daar voert u uw handelingen uit en dan komt er een bericht terug. Soms is dit een document dat dan opgeslagen kan worden bij de polis, soms is het een document met polisdetails. Hiervan worden de polisdetails verwerkt in Assu, net zoals een ADN bericht, en het document verwerkt.

Wat er dan terugkomt hebben we geen invloed op.

Ook kunnen er, via het aplaza platform, zogenaamde start-vanaf-extranetberichten binnen komen. Dit kunnen documenten, polisdetails of beide zijn.

Dan is er via het extranet van de maatschappij een handeling geweest en het resultaat daarvan komt dan via Aplaza transacties bij Assu® terecht.

Het nut hiervan is dat u bijvoorbeeld, terwijl de klant erbij is, een polis zou kunnen aanvragen bij een maatschappij middels het extranet of de start transactie knop in Assu.

Na de benodigde handelingen op het extranet komt dan de polis binnen in Assu® en kan het systeem, als de informatie bekend is in het bericht, eventueel een nieuwe polis aanmaken in Assu.

Later zal er dan een nieuw contract bericht binnenkomen middels ADN.

De transactie wordt dus gestart voordat het ADN bericht er is waardoor u sneller de informatie binnen heeft.

Transactielog

Op de relatiekaart onder de knop "Transactielog" kunt u de gegevens bekijken van de Aplaza en Risk transacties die binnen zijn gekomen voor uw relatie.