De Aplaza instellingen zijn ook in te stellen op basis van de procescode. U kunt dan per documentsoort met de juiste procescode aangeven welke regels er automatisch verwerkt mogen worden. U doet dit via tabblad "Algemeen" in de Aplaza instellingen.

Screenshot ter illustratie

Verwerking berichten postbus instellingen:

In het middelste gedeelte van het scherm kunt u aangeven welke berichten automatisch verwerkt moeten worden (zie voorbeeld hieronder). U doet dit op basis van een aantal zelf in te stellen criteria.

Let op; indien er een reactie verwacht wordt van de maatschappij of het documenten ook nog naar de klant verzonden moet worden wordt deze niet automatisch verwerkt!

Criterium

Wat doet het?

Soort document

Hier kunt u het soort document bepalen dat er verwerkt moet worden

Proces Code

Hier geeft u aan voor welke proces code er automatisch verwerkt moet worden.

Behalve bij:

Bij de kolom "Behalve bij" kunt u aanvinken of het specifieke document voor een bepaalde maatschappij niet automatisch verwerkt hoeft te worden

Koppel aan maatschappij:

Door een vinkje te zetten bij "Koppel aan maatschappij" kunt u de maatschappijdocumenten direct achter de maatschappij laten verwerken. De documenten vindt u dan terug in het docarchief van de betreffende maatschappij.

Persoontypes:

Hier kunt u op basis van persoontype aangeven of er automatisch verwerkt dient te worden. U heeft de keuze uit: particulier, zakelijk, particulier en zakelijk. Of u laat dit veldje leeg en dan geldt het voor alles (vanaf versie 1.2628)