Algemene boekhoudinstellingen:

Klik in de cockpit op het ‘witte boekje’ op de knop 'Koppelingen' en vervolgens naar ‘Boekhoud Instellingen’.

Als u gebruik maakt van Feniks volgt u onderstaande stap. Maakt u geen gebruik van Feniks, sla deze dan over!

Ga naar het tabje ‘Feniks boekhouding’. ( u kunt hier ook de algemene gegevens voor uw Snelstartboekhouding en Exact Online boekhouding invoeren).

Hier kunt u de naam van uw administratie en de dagboekcodes invullen.

Als u maatschappij incasso boekingen bij het synchroniseren naar Feniks direct door wilt laten boeken naar de boekhouding dan dient u een vinkje te zetten bij "Mij. incasso boekingen direct boeken bij synchronisatie".

Let op; u kunt per portefeuille een andere administratie aanmaken.

Als u overstapt van Snelstart naar Feniks kunt u door middel van de knop "Inrichting uit SnelStart" alles over kopiëren qua inrichting

Indien u de inrichting vanuit Snelstart mee wilt nemen moet eerst de verdichting bestaan in Feniks alvorens er op deze knop geklikt wordt.

Onderstaande stappen gelden niet alleen voor Feniks maar ook voor de interne boekhoudkoppeling:

Ga in het witte boekje via "Koppelingen" naar de boekhoudinstellingen:

Onder het witte boekje en dan 'Koppelingen' - 'Boekhoudinstellingen' dient u onder tabblad 'Algemeen' de grootboekrekeningen te vullen:

De Tussenpersoon kosten die hierboven genoemd staan zijn extra kosten die bovenop de kosten komen die de maatschappij in rekening brengt. Deze zijn alleen van toepassing als u zelf facturen maakt!

De tussenrekening voor betalingen onderweg wordt voor SEPA's gebruikt.

De grootboeken niet RC met/zonder BTW worden gebruikt voor geld dat ontvangen wordt vanuit de maatschappij voor bijvoorbeeld een schade bedrag wat bedoeld is voor uitbetaling aan de klant.

De tussenrekening voor samenvoegingen is voor boekingen die ontstaan na samenvoegingen van facturen waarbij u een plus en een min factuur krijgt die samen op nul uitkomen.

De tussenrekening RC klanten is voor klanten die een betalingsregeling hebben (RC positie). Hierop komen de termijnen en afrekeningen terecht.

Memoriaal wordt voor Snelstart boekingen gebruikt omdat Snelstart geen Dagboeken gebruikt.

De grootboekrekeningen die in dit scherm ingevuld staan zijn in principe leidend in het systeem.

Zijn de grootboekrekeningen bijvoorbeeld voor iedere maatschappij gelijk dan hoeft u ze alleen maar hier neer te zetten. Is er een maatschappij met een afwijkend grootboek dan dient u dat op de maatschappijkaart aan te geven (zie onderaan dit hoofdstuk).

Als u gebruik maakt van de Postenbank module dan dient het grootboek voor de intermediair provisie gevuld te worden op de intermediair kaart.

Ze worden echter overruled door 2 andere schermen (factuurtype en de maatschappijkaart):

Factuurtypes:

Als u via 'Stamtabellen' - 'Algemeen' naar 'Factuurtypes' gaat dan kunt u zelf factuurtypes aanmaken en aangeven op welk grootboek die factuurtypes geboekt dienen te worden:

Grootboeken per maatschappij:

Als u via 'Stamtabellen' - 'Assurantiën' naar 'Maatschappijen' gaat kunt u per maatschappij de maatschappijkaart opvragen.

In de maatschappijkaart kunt u onder tabblad 'Extra instellingen' de grootboeken invullen voor de betreffende maatschappij.

Grootboek Rekening Courant kunt vanaf versie 1.2628.3.20 zelf invullen als er nog NIETS ingevuld staat. Staat eral wel een grootboeknummer ingevuld en is de RCgesloten? Dan mag het nummer NIET gewijzigd worden!

Voor Assu® versies eerder dan 1.2628.3.20 geldt: Dit nummer kan door ons in uw database gezet worden!

Wordt er in dit scherm NIETS ingevuld, dan gaat Assu® terug naar de waardes die onder de algemene boekhoudinstellingen hierboven ingevuld staan!