In dit scherm kunt u intermediairs toevoegen, aanpassen (als hij door middel van "zoeken" getoond is) en verwijderen.

De intermediair dient u te benaderen via "Stamtabellen - Algemeen - Intermediair". Hierna krijgt u onderstaand scherm te zien:Als u een intermediair toe wilt voegen klikt u op 'Intermediair toevoegen'. Er opent dan een scherm waarin u in 3 tabbladen de intermediair toe kunt voegen.


Stap 1: voer de naam in en klik op het groene pijltje naar rechts.


Stap 2: Voer het adres in en klik op het groene pijltje naar rechts.


Stap 3: Voer de communicatie gegevens in en klik op 'Opslaan'.


Stap 4: U krijgt nu zijn relatiekaart te zien waar u relaties kunt koppelen en bankgegevens in kunt voeren. Klik op 'Opslaan' of  'Opslaan en sluiten' om de gegevens op te slaan.

willekeurig voorbeeld versie 1.2621.3.22


Een intermediair kaart heeft net als een relatiekaart de mogelijkheid om door middel van de knop "Weergave" bovenin het scherm een aantal tegels aan en uit te zetten aan de rechterkant van de kaart.


Wat deze tegels doen kunt u ontdekken door op de onderstaande hoofdstukjes te klikken:

- de takentegel

- het documentenarchief

- de notitietegel

- de agendategelAls u gebruik maakt van de Postenbank module dan vindt u in het documentenarchief/docarchief van de intermediair kaart de binnengehaalde berichten terug.Wilt u een intermediar opzoeken? In het veld 'Zoek intermediair' kunt u een intermediair zoeken. 

Laat u het leeg en klikt u op 'Zoeken' dan worden ze allemaal opgehaald:Op de intermediair kaart staat een aantal velden die we nog even toe willen lichten:


Helpdesknummer:

Ons helpdesknummer waarmee wij onze klanten kunnen herkennen. Dit nummer is belangrijk voor de koppeling met AIDBS als de Postenbank module gebruikt wordt.

Agenstschap nummer:

Hier kunt u uw eigen referentiecode kwijt als u gebruik maakt van agentschappen. Dit nummer komt terug in de boekhouding.

Beginsaldo RC:

Het saldo wat u hier invult wordt op het Postenbank RC overzicht meegenomen.

Percentage provisie..:

Hier vermeldt u het percentage provisie wat de intermediair gaat ontvangen

Grootboek RC:

Hier vermeldt u het nummer van het grootboek waarop de RC bedragen getoond worden in de boekhouding

Maakt gebruik van Assu:

Hier kunt u een vinkje zetten als de intermediair gebruik maakt van Assu. Doe hij dit niet en u zet hier GEEN vinkje, dan wordt er geen produkt historie verzonden.