Er zijn in Assu® koppelingen met diverse programma’s. U kunt deze instellen onder het witte boekje via de knop "Koppelingen" en vervolgens "Externe Instellingen" bereiken.

Onder deze externe instellingen ziet u alle programma's staan waar wij een koppeling mee kunnen maken.

Als de koppeling gemaakt is worden er gegevens heen en weer gestuurd tussen Assu® en het gekoppelde programma in kwestie.

In het lint van de hypotheken kunt u helemaal rechts alle hypotheek koppelingen zien (zie onderstaand plaatje). De verschillende koppelingen worden hieronder besproken en zijn altijd te benaderen door vanuit de cockpit eerst op "Zoek hypotheek" te klikken.

Prinstcreen van versie 1.2620

ADVIESBOX:

Om een koppeling te maken met Adviesbox volgt u onderstaande stappen:

Stap 1: Klik in de cockpit op "Algemeen" gevolgd door "Zoek hypotheek". (de hypotheek moet uiteraard wel eerst aangemaakt zijn in Assu®).

Stap 2: U zoekt de betreffende hypotheek en selecteert deze.

Stap 3: Vervolgens klikt u in het lint van de hypotheekkaart op "Adviesbox".

Stap 4: Assu maakt nu achter de schermen een .hbh bestand aan in de temp map op de betreffende computer waarop u werkt

Stap 5: Als de extensie .hbh goed gekoppeld is aan de software van Adviesbox zou de hypotheek ingelezen moeten worden. Als dit niet lukt dient u contact op te nemen met Adviesbox via hun helpdesknummer: 0182-20309

Adviesbox moet wel geïnstalleerd zijn op uw pc!

De onderstaande velden zetten we naar Adviesbox. Dit geldt voor de hoofdrelatie en partner (kinderen worden niet meegenomen!). (Dit zijn dezelfde gegevens, allemaal indien aanwezig natuurlijk):

Basis gegevens:

• Voorletters
  • Roepnaam
  • Tussenvoegsel
  • Geboortedatum
  • Burgerlijke Staat: Deze wordt omgezet naar de standaard lijst van scenarioadvies.
  • Geslacht
  • Nationaliteit: Alleen als er in dat veld NL staat anders niet.

Inkomen:

• Brutojaarsalaris
  • Maand salaris

Adres (Bezoek en postadres):

• Huisnummer
  • Huisnummertoevoeging
  • Plaats
  • Postcode
  • Straat
  • Land

Emailadres:

• Emailadres
  • Opmerkingen

Telefoonnummer:

• Telefoonnummer
  • Opmerkingen

Help, de koppeling van Assu® naar Adviesbox werkt niet

Als de koppeling van Assu® naar Adviesbox niet werkt dan dient u de volgende stappen te nemen:

Stap 1: Bij de melding "Hoe wilt u dit bestand openen?" kiest u voor "Meer apps"

Stap 2: Kies dan voor "een andere app zoeken op deze pc"

Stap 3: Kies uit uw program files uit de map "Hypobox" het bestand "HypoboxMain" en open dit bestand.

De koppeling zou nu weer moeten werken.

NATIONALE HYPOTHEEKBOND:

Om een koppeling te maken met Nationale Hypotheekbond klikt u in de cockpit op "Zoek hypotheek".

U zoekt de betreffende hypotheek en selecteert deze. Vervolgens klikt u in het lint opde knop "Nationale hypotheekbond"

Deze koppeling werkt alleen vanuit Assu® naar Nationale Hypotheekbond en niet andersom.

Er komt dus geen informatie terug.

Er kan maar 1 hypotheek tegelijkertijd naar NHB gekoppeld worden, u kunt dus geen meerdere hypotheken selecteren en proberen te koppelen.

De volgende gegevens worden mee overgenomen:

-NAWTE

-Hypotheek (minimaal 1 lening deel)

-Onderpand

-Inkomensgegevens

-Inkomensgegevens partner

Let op; u dient wel uw gebruikersnaam en wachtwoord in te vullen!

AdviseurID: Info@mailadres.nl (het mailadres invullen waar je ook mee inlogt bij de Nationale Hypotheek Bond)

Adviseur wachtwoord: gJ%j435# (het wachtwoord waar je ook mee inlogt bij de Nationale Hypotheek Bond)

DIAS ADVIES (CLOUD):

Om een koppeling te maken met Dias Advies (Cloud) gaat u via 'Zoek Relatie' naar de relatiekaart en klikt u

op de blauwe knop met het % tekentje (Dias Advies):

Prinstscreen van versie 1.2621

De Dias Advies Cloud koppeling werkt hetzelfde als de Dias Advies on Premise koppeling. Voor bieden MOET het klantnummer en klantwachtwoord ingevoerd zijn in Assu® (dus niet uw Microsoft account!!) bij uw koppelingen scherm.

Deze koppeling werkt vanuit Assu® naar Dias Advies (Cloud) en vanuit Dias Advies (Cloud) terug naar Assu®.

Voor een terugkoppeling naar Assu® heeft u een licentie nodig bij DIAS Advies.

De volgende gegevens worden mee overgenomen:

De DIAS helpdesk zegt hierover:

"ls de koppeling tussen Assu en DIAS Advies on premise werkte / actief was, dan is deze ook actief in DIAS Advies Cloud.

Daar hoeft verder niets voor gewijzigd te worden.

Hooguit zou het kunnen dat als vanuit Assu een advies wordt gestart naar DIAS Advies dat het exportbestand met extensie SC1 gekoppeld moet worden aan de .exe van DIAS Advies Cloud (scenario.exe). Dit moet dan in het register aangepast worden of door in het gedownloade SC1 bestand aan te geven dat deze altijd geopend moet worden met de .exe van DIAS Advies Cloud. Dit zal dan op iedere machine waarop DIAS Advies Cloud gebruikt wordt uitgevoerd moeten worden.

Met vriendelijke groeten,

Evert Woutersen
Helpdesk Medewerker DIAS Software bv

EFDCE:

Om een koppeling te maken met eFDeCe klikt u in de cockpit op "Zoek Hypotheek".

U zoekt de betreffende hypotheek en selecteert deze. Vervolgens klikt u in het lint op "eFDeCe".

REALWORKS:

Om een koppeling te maken met Realworks dient u een XML bestand uit Realworks op te slaan.

Om een koppeling te maken met Realworks klikt u in de cockpit op "Zoek Hypotheek".

U zoekt de betreffende hypotheek en selecteert deze. Vervolgens klikt u in het lint op "Realworks".

Hier kunt u uw XML bestand selecteren en in Assu® inlezen.

U krijgt een melding wanneer dit gelukt is.

ADVIESBRIEF:

Om een koppeling te maken met Adviesbrief gaat in de cockpit van Assu® naar 'het

witte boekje'. Vervolgens klikt u op 'Koppelingen' en gaat u naar de 'Externe Instellingen'.

Kies vervolgens het tabblad 'Adviesbrief':

Screenshot versie 1.2628

U vult hier uw API code en gebruikersnaam in (deze kunt u opvragen bij Adviesbrief).

U opent vervolgens de relatie waarin u wilt gaan werken en u klikt op 'Adviesbrief'.

Op de achtergrond zal vervolgens een XML gevuld worden en u zult worden ingelogd

bij Adviesbrief.

U kunt vervolgens uw brief maken, de gemaakte brief kunt u daarna downloaden en in

het documentenarchief van Assu® slepen. Voor meer infomatie kunt u kijken op http://www.adviesbrief.nl/.