Aangezien dit een Assu handleiding is beperken wij ons tot een eenvoudige uitleg hoe u een e-mail template aanmaakt in Mailchimp.

De mogelijkheden in Mailchimp zijn eindeloos.

Voor het maken van een zeer simpele template dient u onderstaande stappen te volgen:

Stap 1:  Open uw Mailchimp account

Stap 2:  Ga via Campaigns naar Email templates

Stap 3:  Klik op Create template

Stap 4:  U komt nu in een scherm terecht waar u de keuze heeft uit een flink aantal standaard templates en thema's. Maak hier een keuze:

Stap 5:  Dubbelklik op de template naar keuze en ga uw template verder opbouwen:

Stap 6:  In het voorbeeld hierboven zie je achter Beste een code staan: *|ROEPNAAM| Dit is 1 van de invoegvelden die uw Assu selectie gebruikt om gegevens door te sturen naar Mailchimp. Als u een overzicht wilt van alle invoegvelden die er zijn, draai dan eerst uw selectie in Assu en bekijk in stap 3 van de Mailchimp wizard welke invoegvelden dat er zijn.

U dient vanuit onderstaand scherm de namen uit de tweede kolom te gebruiken. Deze zet u vervolgens in uw Mailchimp template tussen *|xyz|

Hoe meer velden u ophaalt in uw selectie, hoe meer invoegvelden u uiteindelijk in uw Mailchimp template kunt gaan gebruiken!

Stap 7:  Is de template klaar? Sla hem dan op en hij is klaar om in Assu te gaan gebruiken.