Let op: voordat u start dient u een aantal zaken in te regelen:

1: U dient hiervoor wel inloggegevens bij Mailchimp te hebben (maak zelf een account aan via de site van Mailchimp).

2: Deze inloggegevens dient u eenmalig in te richten in Assu. Lees hier hoe u dit doet.

3: U dient uw templates op orde te hebben in Mailchimp. Lees hier hoe u dit doet.

VAN START

Als u een Mailchimp campagne gaat maken dan doet u dit altijd op basis van een eerder aangemaakte selectie. Zie hiervoor het hoofdstuk Selecties maken>>>

Let er bij het maken van een MailChimp selectie op dat u bij uw Velden altijd ook het veld Persoon en daarna ID ophaalt:

Alle overige velden die u ophaalt zijn geheel naar eigen wens.

Na het aanmaken van uw selectie volgt u de volgende stappen om een campagne te maken:

Stap 1: Heeft u uw selectie gemaakt? Voer hem dan uit en klik daarna op het Mailchimp knopje in het lint van uw selecties scherm:

Stap 2: U komt dan in de Mailchimp wizard terecht waar u de opgegeven stappen doorloopt:

Klik in dit scherm op "Volgende>"

Stap 3: In het volgende scherm worden alle relaties getoond die aan uw selectiecriteria voldoen. U kunt hier nog een eigen selectie in maken door middel van de vinkjes voor de namen.

In ons voorbeeld pakken we bijvoorbeeld alleen relatie Veulink.

(let op: je ziet op je scherm ook mensen terug die geen e-mailadres hebben of uitgesloten ziin van mailing als je hier geen specifieke selectie op maakt. Deze mensen zullen NIET meegenomen worden in je uiteindelijke campagne!)

Stap 4: Het volgende scherm toont de Assu benamingen van de selectievelden die u eerder aangelegd heeft gevolgd door de samenvoegveld namen van Mailchimp. Deze samenvoegvelden kunt u gebruiken voor het aanmaken van uw Mailchimp templates. Hoe meer velden u ophaalt in uw selectie, hoe meer invoegvelden u kunt gebruiken in Mailchimp!

Klik op "Volgende>" om verder te gaan.

Stap 5: Vervolgens opent er een scherm waarin u het Mailchimpsjabloon dient te selecteren dat voor de campagne gebruikt moet worden.

Deze sjablonen (templates genoemd in Mailchimp) dient u in Mailchimp aan te maken. Lees hier hoe dit werkt.

Als u een sjabloon heeft geselecteerd klikt u op "Volgende>"

Stap 6: In het volgende scherm vult u een campagne amschrijving en een onderwerp voor boven de e-mail in:

Als u dit gedaan heeft klikt u op "Volgende>"

Stap 7: Klik op "Ja" in het volgende scherm:

Stap 8: Heb even geduld als de campagne aangemaakt wordt en klik op "Voltooien" bij het laatste scherm:

Uw campagne is nu verzonden. U kunt hem in Assu terugzien als u via tabblad "Onderhoud" naar "Mailchimp verzonden campagnes" gaat:

In Mailchimp zelf kunt u op onderstaande wijze de verzonden campagne(s) terugvinden: