In het witte boekje onder "E-mail" kunt u een aantal gegevens instellen voordat u e-mails gaat versturen.

Screenshot van versie 1.2620

Algemeen:

Bij standaard lettertype kunt u een lettertype aangeven voor uw mails.

Tevens kunt u hier aangeven of u wilt mailen via:

- via de Assumailbox

- via een externe mailserver

- via Microsoft Outlook

E-mailen via de Assumailbox:

Als u gaat mailen via de Assumailbox dan kunt u daar hier meer informatie over vinden.

E-mailen via een externe mailserver:

Als u kiest voor "e-mailen via een externe mailserver" dan krijgt u bij "Mail server info" de mogelijkheid om bij "Server/poort" uw SMTP adres in te voeren. Weet u dit niet, vraag dit dan aan uw systeembeheerder.

Maakt u gebruik van Office 365 dan kunt u onderstaande gegevens invullen en vinkt u "gebruik een versleutelde verbinding" aan. (ook poort nummer 587)

Bij de gebruikersnaam en wachtwoord vult u de gebruikersnaam en wachtwoord in van de gebruiker die namens het e-mailadres van uw bedrijf wat gevuld is bij de bedrijfsinstellingen e-mails mag versturen.

Screenshot van versie 1.2620

E-Mailen via Microsoft Outlook:

Als u kiest voor "e-mailen via Microsoft Outlook krijgt u de mogelijkheid om aan te vinken dat e-mails niet direct opgeslagen worden maar via een synchronisatie ingelezen dienen te worden.

Tevens kunt u aanvinken of u gebruik wilt maken van Hosted Exchange.

Screenshot van versie 1.2620

Als u een vinkje zet bij "facturen per mail via de server" worden de facturen die per mail naar uw relaties verzonden worden via de server verzonden. Als de facturen in de wachtrij staan om afgedrukt te worden maar nog niet afgedrukt zijn worden ze niet meer getoond in het overzicht met af te drukken facturen. Dit om te voorkomen dat er dubbele facturen verzonden worden. Als er tijdens het afdrukken van d efacturen een fout opgetreden is komen we wel terug in het overzicht met af te drukken facturen.