Als u zelf een selectie wilt aanmaken in  Assu® dan dient u dat als volgt te doen:


Stap 1: Ga via het witte boekje naar "Selecties":
Stap 2: Klik op "Toevoegen"Stap 3: U komt nu in een leeg scherm waar u bij 'Oorsprong tabel' aan dient te geven waar uw gegevens vandaan moeten komen (zijn het gegevens die betrekking hebben op relaties, polissen, schades, hypotheken, bancaire producten of financieringen?) onder tabblad 'Algemeen'. 

Deze oorsprong tabel moet ALTIJD gevuld zijn omdat het systeem anders niet weet waar de informatie vandaan moet komen.


Bij de omschrijving vult u een duidelijke naam in voor uw selectie.In dit voorbeeld wordt een selectie getoond van actuele relaties uit Chaam.

Stap 4: Ga nu naar tabblad 'Criteria' waar u aan gaat geven wat de criteria zijn waar uw zoekopdracht aan moet gaan voldoen. Met de kunt u criteria toevoegen en met de kunt u criteria verwijderen.


In dit geval geeft u aan dat personen wilt zien (tabel Persoon) waarvan de status (Status) gelijk is (=) aan Actueel. Ofwel "geef mij een overzicht van alle actuele relaties". 

Tevens wilt u alleen mensen zien die in Chaam wonen. U heeft dus aan dat u uit de tabel Adres de Plaats wilt zien die gelijk is (=) aan Chaam.


Vanaf versie 1.2621 is het ook mogelijk om "Beheerteam" mee te nemen in je selectie.Een paar voorbeeldjes van de mogelijkheden die u heeft onder tabblad criteria:


  • Als u een mailing wilt maken op basis van een zelf ingevulde selectiecode op de relatiekaart dan dient u dat in deze stap (Criteria) aan te geven.

Voer een regel in zoals in onderstaand voorbeeld waarbij u bij het veld waar nu "Selectiecode2" staat uw eigen code invult. Zo zegt dit voorbeeldje dat er een selectie opgehaald wordt van alle actuele klanten die "Selectiecode2" op hun relatiekaart hebben staan.  • Wilt u een selectie op basis van een bepaalde leeftijd? Dan kunt u dit als volgt doen:


In bovenstaand voorbeeld wordt een selectie getoond die alle actuele personen toont die een geboortedatum hebben tussen 1-1-1961 en 31-12-1980.  • Op deze manier kunt u bijvoorbeeld ook alle natuurlijke personen ophalen die tussen de 10 en 20 jaar oud zijn:Stap 5: Ga nu naar tabblad 'Velden' waar u aan gaat geven wat u precies wilt zien in uw selectie, Met de kunt u een regel toevoegen en met de kunt u een regel verwijderen. 

Met de blauwe pijlen kunt u de regels een regel omhoog of omlaag verplaatsen.

In dit voorbeeld halen we het persoon ID en naw gegevens op van mensen die de woonplaats Chaam hebben.


Vanaf versie 1.2621 is het ook mogelijk om "Beheerteam" mee te nemen in je selectie.


Stap 6: Ga naar tabblad 'Resultaat' en Uitvoeren om uw gegevens op te halen.


Vergeet in de tussentijd niet om op 'Opslaan' te klikken om uw selectie te bewaren.


Vanuit de selectie kunt u een mailing gaan maken. Hoe dit werkt kunt u hier lezen.

Vanuit de selectie kunt u tevens Dymo etiketten printen. Hoe dit werkt kunt u hier lezen.


Wilt u ons een selectie laten maken? Dan kan dat uiteraard ook. Vraag een selectie aan via A.i. Servicedesk.Help, mijn selectie werkt niet goed!

Het kan zijn dat een selectie niet goed werkt of een verkeerde uitkomst geeft. We proberen zoveel mogelijk om te inventariseren wat er fout kan gaan en wat daarvoor de oplossing kan zijn. Klik hier om te kijken wat voor u de oplossing zou kunnen zijn. Staat er voor u geen juiste oplossing tussen? Meld dit dan aan ons zodat wij ons overzicht completer kunnen maken.