Een gekoppelde relatie uit een dossier loskoppelen is eenvoudig via een vijftal stappen te doen:

Stap 1: Ga naar het dossier van de hoofdrelatie

Stap 2: Selecteer de relatie die u los wilt koppelen

Stap 3: Klik op het rode icoontje

Stap 4: Klik op 'ok' bij de vraag of u het zeker weet.

Een gekoppelde relatie uit een dossier loskoppelen gebeurt bijvoorbeeld als een kind op zichzelf gaat wonen en eigen polissen gaat krijgen of wanneer mensen gaan scheiden.

Op het moment dat de relatie losgekoppeld wordt uit het dossier maakt het systeem zelf een nieuw dossier aan voor delosgekoppelde relatie.

Stap 5: Vervolgens komt er een vraag of u de producten in het dossier die bij de los te koppelen relatie staan ook mee wilt verhuizen naar het eigen dossier van de relatie. Kies hier voor "ja" als u wilt dat de losgekoppelde relatie een eigen dossier met eigen producten dient te krijgen.

De gekoppelde relatie heeft nu een eigen dossier en zal niet langer te zien zijn bij tabblad "gekoppelde relaties". Ook zijn de producten niet langer te zien in de gekopopelde producten tabbladen van de relatie waar hij of zij eerst aan gekoppeld was.