U kunt via "Stamtabellen" zelf maatschappijen toevoegen. 


Stap 1: Ga hiervoor naar "Assurantiën" en kies "Maatschappijen".
Stap 2: Het volgende menu komt dan tevoorschijn. Kies hier 'Maatschappij Toevoegen'.U krijgt vervolgens een wizard te zien die u helpt bij het invullen van de benodigde velden. Middels deze wizard dient u 4 stappen uit te voeren.Stap 3: Bij het eerste tabblad kiest u of u een maatschappij of een afdeling van een maatschappij wilt toevoegen. Hierna klikt u op het tweede tabblad of op .Stap 4: Op het tweede tabblad kiest u de POR-code(s) en naam van de maatschappij. Als u eerst de POR-code invult zal Assu® automatisch de bijbehorende naam voor u invullen. 

POR-codes worden in Assu® gebruikt voor het koppelen met derde partijen via onder andere ADN en Aplaza. ADN- en Aplaza-berichten worden door Assu® automatisch gekoppeld aan polissen op basis van POR-code en polisnummer. 

Vandaar dat deze combinatie dan ook uniek in Assu® moet zijn. Hierna klikt u op het derde tabblad of op het groene pijltje naar rechts .

U kunt desgewenst meerdere POR-codes op één maatschappijkaart aanvinken. Wanneer u bijvoorbeeld zowel ASR Schade (A059) als ASR Leven (A057) onder één maatschappij in Assu® wilt administreren vinkt u op de maatschappijkaart zowel A057 als A059 aan.

Voor achtergrondinformatie over POR-codes en een actuele lijst van alle POR-codes met bijbehorende maatschappijen en volmachten kijkt u op POR online | SIVIStap 5: Op het derde tabblad geeft u het primair adres van de maatschappij op. Hierna klikt u op het vierde tabblad of op het groene pijltje naar rechts .Stap 6: Op het vierde tabblad geeft u het primair telefoonnummer en primair e-mailadres op. 

 

Als u alle velden heeft ingevuld klikt u op "Opslaan"  om de maatschappij in Assu® op te slaan.


De maatschappijkaart wordt nu getoond. U ziet hier ook gelijk de POR code staan.


Klik op "opslaan of Opslaan en sluiten" om alles op te slaan.