Open het juiste verkoop dagboek door middel van de knop .

Om een verkoopfactuur te boeken klikt u daarna op

Kies nu de juiste klant door middel van het klikken op de puntjes .

In het veld Factuurnummer vult u het factuurnummer in.

In het veld Betalingsreferentie vult u uw betalingsreferentie in, dat kan het hetzelfde factuurnummer zijn maar u kunt ook voor een andere referentie kiezen.

In het veld Omschrijving vult u een omschrijving van deze factuur in.

In het veld transactiedatum vult u de datum in.

U past eventueel de periode en de vervaldatum aan van de factuur.

Vul nu het totaalbedrag van de factuur in inclusief BTW (als die van toepassing is).

Maak nu de factuurregels aan.

Hier kunt u het totaal bedrag van de factuur opsplitsen in meerdere regels met ieder een eigen grootboekrekening om zo een spreiding te bewerkstelligen. De bedragen die u invoert op de regels moet u zonder BTW invoeren indien u BTW wilt berekenen. U moet dan ook de juiste BTW code selecteren die geldt voor die specifieke regel.

Als het totaal van alle regels en de eventuele BTW gelijk is aan het totaalbedrag dat u heeft ingevoerd kunt u de dagboekbladzijde opslaan en sluiten.