Hieronder is stapsgewijs uitgelegd hoe u handmatig een algemene factuur aan kunt maken in Assu®.

Bij het maken van een handmatige factuur hangt de factuur niet aan een product.

Hierdoor komt de factuur niet op de RC te staan etc. Dit gebeurt alleen als de factuur aan een pakket of losse polis hangt.

Een algemene factuur kunt u aanmaken vanuit een relatiekaart of poliskaart. In onderstaand voorbeeld wordt uitgegaan van een algemene factuur vanuit de relatiekaart.

Stap 1: In de cockpit van Assu® kunt u via ‘Zoek Relatie’ een relatie openen.

Stap 2: Klik op de relatiekaart op ‘Algemene Factuur’.

Stap 3: Vul de factuur zo volledig mogelijk in.

Bij "Incassomethode geeft u aan hoe de factuur geincasseerd moet worden". Indien het hier om een verzamelnota gaat dient u dit hier aan te geven:

Bij 'In-excasso rekening' heeft u de keuze uit meerdere rekeningen als de relatie er meerdere heeft staan op zijn klantenkaart. Staat er op de klantenkaart extra informatie in het notitieveld dan ziet u dat hier ook terug.

Stap 4: Klik op ‘Opslaan en Sluiten’ als de factuur volledig aangemaakt is.

Stap 5: Klik op de relatiekaart op de knop ‘Factuur Overzicht’ om de factuur terug te zien.

Vanuit het factuuroverzicht is het mogelijk om de factuur af te drukken.

Als u gebruikt maakt van het boekhoudpakket Feniks dan ziet u de factuur staan op de debiteurenkaart:

In het facturenoverzicht kunt u zien door wie een factuur aangemaakt is. Door de gebruiker of door het systeem.

Als de gebruiker een factuur aangemaakt heeft dan staat zijn of haar naam in het veldje "Aangemaakt door".