Omdat een handmatige hiaatbepaling veel tijd kan kosten raden wij u aan dit automatisch in te regelen door middel van een tijdgebonden servertaak.

Hiervoor dient u een aantal stappen te nemen om dit in te regelen:

Stap 1: Ga in de cockpit naar het witte boekje en klik op 'Tijdgebonden servertaken' en 'Tijdgebonden servertaken'.

Stap 2: Klik op 'Tijdgebonden taak toevoegen' in het volgende scherm.

Stap 3: Geef de taak een benaming en omschrijving en klik op 'Design'.

Stap 4: Selecteer in het linker gedeelte van het nieuwe scherm 'BerekenHiaatprofielVanAlleDossiers' door er met uw linkermuisknop op te klikken....

Stap 5: Houd de linkermuisknop vast en sleep de gemarkeerde regel naar rechts en laat hem daar los onder de groene 'Start' knop...

Stap 6: klik met de linker muisknop de de groene start knop zodat er een geel kader met grijze blokjes omheen komt te staan en trek vanuit 1 van die grijze blokjes een pijl naar beneden naar 'BerekenHiaatprofielVanAlleDo'. De pijl komt vast te staan als hij een grijs blokje van het kader raakt van 'BerekenHiaatprofielVanAlleDo'.

Stap 7: Klik op het rode kruisje rechts bovenin het scherm en op 'Ja' om de wijzigingen op te slaan.

Stap 8: Klik op 'Opslaan'.

De nieuw aangemaakte tijdgebonden taak staat nu onderin uw scherm toegevoegd.

Sluit dit scherm door op het rode kruisje te klikken rechs bovenaan.

Stap 9: Ga nu weer via het witte boekje naar 'Tijdgebonden servertaken' en kies ditmaal voor 'Tijdgebonden servertaak triggers'.

Stap 10: richt hier een trigger in die ervoor zorgt dat deze actie wekelijk op vrijdagavond gaat draaien.

Kies voor 'Trigger toevoegen'

Stap 11: vul de gegevens van de trigger in en klik op 'Opslaan'.

Hij is nu toegevoegd en kan gebruikt gaan worden:

Stap 12: Ga weer in de cockpit naar het witte boekje en klik op 'Tijdgebonden servertaken' en 'Tijdgebonden servertaken'.

Stap 13: selecteer de eerder aangemaakte tijdgebonden servertaak voor de hiaatbepaling en kies 'Trigger toevoegen'.

Stap 14: sleceteer de vrijdagavond trigger en klik 'Gebruiken'. De trigger is nu aan de tijdgebonden servertaak gekoppeld.

Nu zal de hiaatbepaling automatisch iedere vrijdagavond om 19.00 uitgevoerd worden door uw systeem.