Een prolongatie van een Rekening Courant positie gaat altijd via handmatige prolongatie.

Stap 1: Ga hiervoor naar 'Financieel/ADN' en 'Handmatige Prolongatie'.

U krijgt het volgende scherm te zien:

De maand en de termijn komen overeen met onderstaande  informatie uit het RC positie scherm (rood aangegeven)

Stap 2: Selecteer de maand en het jaar wat u wilt gaan prolongeren en klik op 'Zoeken'. De RC posities worden nu getoond.

Stap 3: Klik hierna op 'Verwerk' en de prolongatie wordt gestart.

Klik op "OK" in het schermpje dat zegt dat de prolongatie gestart is.

Stap 4: Klik OK om verder te gaan.

Voor dit voorbeeld zijn hieronder de maanden januari tot en met april 2019 geprolongeerd. De prolongatiedatum is op mei gezet en de termijnen van januari tot en met april zijn in het rechter gedeelte van het scherm te zien.

In onderstaand voorbeeld zijn tevens de maanden januari tot en met maart betaald geboekt (kolom RC bedrag is gevuld met negatief getal). Het totaal te betalen bedrag van 1200 euro is in mindering gebracht met de 3 betaalde termijnen van 300 euro waardoor het saldo (groen gemarkeerd) op 900 euro uitkomt.

Facturen vanuit een betalingsregeling zijn in het facturenoverzicht (Tabblad "Financieel/ADN" - "Factuuroverzicht") te bekijken. Ze zijn te herkennen aan het factuurtype "Termijn". Door de kolommen "Bedrag", "Betaald" en "Openstaand" naar voren te halen kunt u na het incasseren zien wat de status is van de termijnen in dit overzicht.