Bij stopzetting zijn de stappen bijna exact hetzelfde als bij het maken van een eindafrekening, alleen heeft u daar nooit de optie om het saldo mee te nemen.

Er wordt dan altijd een factuur aangemaakt.

Afrekenen zorgt ervoor dat de huidige periode afgerekend wordt en u verder gaat met d enieuwe periode. Stopzetten beeindigt de hele RC positie/betalingsregeling.

Stap 1: Klik op het tabblad ‘Algemeen’.

Stap 2: Klik op de knop ‘Zoek RC Positie’.

Stap 3: Open de RC waarbij de stopzetting plaats moet vinden.

Stap 4: Klik in de RC op de knop ‘Afdrukken’. Een stopzetting begint altijd met het afdrukken van een rapport: het stopzetting rapport.

Na het afdrukken van het rapport gaat u verder bij de volgende stap.

Dubbelklik op de rapportage genaamd ‘RC Stopzetting ’ om deze vervolgens af te drukken. Ga vervolgens terug naar de desbetreffende RC.

Stap 5: Klik in de RC Positie op de knop ‘Betalingsregeling stopzetten’.

Stap 6: Klik op ‘Ja’ bij d emelding of u de RC positie stop wilt zetten om te bevestigen.

Nadat u op ‘Ja’ heeft geklikt wordt in Assu® aangegeven dat de RC is stopgezet:

In het factuuroverzicht van de klant komt dan vervolgens een factuur te staan indien er nog een restant is wat open staat of wat teveel betaald is.