Deze werkplekinstructie is geschreven om u te helpen met het maken van een jaarafrekening van de RC positie(s).

Stap 1: Klik in de cockpit van Assu® op het tabblad ‘Financieel/ADN’.

Stap 2: Klik op de button ‘RC Posities Afrekenen’.

Stap 3: Selecteer de maand en het jaar en klik op ‘Opvragen’.

Stap 4: Selecteer alles wat in de lijst tevoorschijn komt.

Stap 5: Klik op ‘Volgende’.

Stap 6: Selecteer de rapportage die u wenst te gebruiken, in dit geval de rapportage voor de jaarafrekening. Klik vervolgens op ‘Volgende’.

LET OP: Hier komen alle rapportages in te staan met als type RC. Zorg er dus voor dat u de juiste rapportage selecteert.

Stap 7: Selecteer de opties voor het afrekenen van de RC Positie(s) periodes.

Stap 8: Klik op ‘Volgende’.

Hetgeen wat u hier selecteert geldt meteen voor iedere relatie waarbij de jaarafrekening wordt gemaakt.

U kunt hierin geen keuze maken per relatie.

Stap 9: Klik vervolgens op ‘Ja’ om de afrekening te starten.

De afrekening loopt en dit ziet er als volgt uit:

Stap 10: Wacht totdat deze tellers klaar zijn. Hierna volgt een optie om een printer te selecteren, selecteer de juiste printer en klik op OK.

Stap 11: Zodra de printopdracht uitgevoerd is krijgt u bovenstaand scherm te zien en klikt u op "Voltooien" om verder te gaan.

In Assu® is er, aan de hand van de aangegeven opties bij stap 7, een factuur of nieuwe periode aangemaakt en is er een rapportage opgeslagen in het documentarchief van de klant of ligt er een afrekening uitgeprint in de printer.