Voor a.s.r. en NN hebben we in Assu (vanaf versie 2618.2.13) een omnummeringstool beschikbaar. (Vanaf 19-6-2020 ook voor de migratie van VSP Volmachten B.V. naar Voogd en Voogd Verzekeringen juli 2020). Bij het inlezen van de CSV bestanden weet deze tool zelf om wat voor een omnummering dat het gaat.

De Loyalis A010 en A011 omnummeringen die 19 en 20 september bij a.s.r. intern uitgevoerd worden zitten ook in deze tool. U dient deze vóór 12 oktober 2020 uit te voeren voor de prolongatie van november.

U hoeft nu niet langer zelf bestandjes te downloaden, op te slaan en te activeren, maar kunt dit via uw pakket opstarten.

Voordat u verder gaat eerst even het volgende:

Omnummer bestanden mogen niet in Excel geopend worden omdat ze daarna niet meer bruikbaar zijn!!!

Wat ook belangrijk is: iedere maatschappij moet een uniek POR code nummer hebben. Voor de VSP omnummering moet bijvoorbeeld VSP het nummer V705 hebben en Voogd & Voogd nummer V706. Hebben ze beiden hetzelfde nummer dan lukt de omnummering niet!

Loop de volgende stappen door om een omnummering te starten:

Stap 1: Ga via tabblad 'Beheer' naar 'Omnummering tools'

Stap 2: Er opent nu een wizard die u door gaat lopen:

Klik op 'Volgende>'

Stap 3: selecteer de juiste maatschappij en klik op 'Volgende>'

voor a.s.r. omnummeringen klik hier

voor de Nationale Nederlanden (NN) Schade Services omnummering klik hier

voor de Nationale Nederlanden (NN 2020) omnummering (ook agrarische omnummering en mei 2020 Zakelijke Schade) klik hier

Voor alle overige omnummeringen die vanaf juni 2020 via deze tool te draaien zijn klik hier.