Als de RC controle succesvol afgerond is kunt u de RC definitief gaan maken. Hiervoor dient u de volgende stappen uit te voeren:

Stap 1: Ga vanuit de cockpit naar 'Financieel/ADN' en kies hier voor Rekening Courant maatschappij

Als u heel toevallig de RC maatschappij al open heeft staan voor een bepaalde maatschappij dan wordt automatisch uw geopende maatschappij getoond u kunt dus nooit per ongeluk twee keer een  maatschappij openen waardoor het systeem traag zou kunnen worden!

Stap 2: Selecteer in het volgende scherm de juiste maand die u definitief wilt maken en klik op de blauwe pijltjes.

Stap 3: Hierna kiest u bij 'Maatschappij(en) de maatschappij en vervolgens op "Zoeken":

Stap 4: Klik op 'Ja' op de melding of u zeker weet dat u de RC van de geselecteerde maatschappij, maand en jaar wilt blokkeren.

Stap 5: Klik vervolgens op 'OK' op de melding dat het definitief maken gestart is.

Stap 6: Uw systeem gaat nu de gegevens verwerken. Klik vervolgens weer op 'OK' en u bent klaar.

Indien er een melding komt dat een en ander niet klopt in bijvoorbeeld uw grootboeken dan heeft u altijd de mogelijkheid dat aan te passen voordat u verder gaat met definitief maken:

Bovenstaand is nu terug te zien onder de knop "Toon gesloten RC lijst":

Als je een gesloten RC toch weer open wilt zetten om nog wat aanpassingen te doen dan is deze altijd nog open te zetten door boven in het scherm de knop "RC deblokkeren"  aan te klikken.

Let op: u kunt de maatschappij incasso boekingen pas in de boekhouding terugvinden als de RC defintief gemaakt is. Door het definitief maken worden deze boekingen namelijk doorgeboekt naar uw boekhoudpakket (Feniks/Exact Online/Snelstart). Als u voor het defintief maken gaat zoeken naar de boekingen zult u ze dan ook niet terugvinden!!

In de boekhoudinstellingen van Feniks kunt u een vinkje zetten bij "Mij. incasso boekingen direct boeken bij synchronisatie". De boekingen komen dan direct in de boekhouding terecht tijdens de synchronisatie. De RC hoeft dan niet eerst definitief gemaakt te worden.

SnelStart Cloud boekt de maatschappij incasso boekingen meteen en de oude versie van SnelStart geeft eerst een vraag of u ze wilt boeken.