Er is een koppeling mogelijk met de Snelstart Cloud versie. In dit hoofdstuk leggen we uit hoe dit werkt.

Om deze koppeling tot stand te brengen dient u een aantal acties te ondernemen:

Stap 1: Ga op internet naar https://web.snelstart.nl/couplings/assuproproductie

Stap 2: Vul uw gegevens in via het inlogscherm en klik daar op "Inloggen":

Stap 3: Kies de juiste administratie uit en u komt op onze tegel:

Stap 4: Klik hier op "Koppeling instellen":

Stap 5: Klik in het volgende scherm op "Ik ga akkoord":

Stap 6: U krijgt nu de "sleutel" voor Assu te zien. Dit is een hele regel vol met tekens die u dient te selecteren. Klik daarna op de groene knop "Kopieer sleutel naar klembord":

Stap 7: U kunt nu de sleutel overzetten naar Assu. Doe dit volgens onderstaande stappen vanaf stap 8.

Belangrijk: de koppeling is een lange code (ook wel koppeling sleutel of sleutelcode genoemd) die slechts EENMALIG verstrekt wordt. U dient deze dan ook op een voor uzelf goed traceerbare lokatie op te slaan in een document. Sla het tekstdocument op op uw netwerkschijf.

Wanneer u een aander programma toegang wilt geven via de Maatwerkkoppeling dan moet u ook deze code gebruiken!

Als u al een maatwerkkoppeling actief heeft moet u uw bestaande code in Assu in gaan voeren!

Stap 8: U heeft nu alle stappen van de Snelstart Website doorgevoerd. Start nu Assu op en voer daar ook een aantal acties uit:

Stap 9: Ga via het witte boekje naar "Koppelingen" - "Boekhoud Instellingen"

Stap 10: Klik op tabblad "Snelstart boekhouding" om daar onderstaande gemarkeerde velden te vullen met de juiste informatie en klik daarna op "Opslaan"

Als u het veldje "Incl. mij. incassoboekingen" aanvinkt dan zal de Snelstart Cloud koppeling de maatschappij incasso boekingen meenemen tijdens de synchronisatie.

Indien u dit niet aanvinkt dan zal dat uiteraard niet gebeuren.

Stap 11: Alles is nu ingericht en u kunt nu met uw boekhoudpakket communiceren via Assu.

In het volgende hoofdstuk gaan we verder met de Snelstart Synchronisatie.

Let hier op als u met Snelstart werkt:

- Snelstart accepteert geen letters in de klantnummers. Gebruik dus enkel cijfers voor uw klantnummers!!

- prolongatiefacturen worden per maand en per maatschappij als 1 regel geboekt. Mutatiefacturen worden allemaal los geboekt.