Als u een startconditie toe wilt voegen aan een Workflow (u moet een Workflow altijd eeerst opslaan voordat u dit kunt gaan doen) klikt u in bovenstaand scherm op "Voeg startconditie toe".

U komt dan in bovenstaand scherm terecht waar u 3 verschillende types startcondities kunt selecteren:

Een startconditie met een voorwaarde:

Als u een Workflow wilt maken die bij de start moet voldoen aan een bepaalde voorwaarde (bijvoorbeeld "toon alle actuele klanten") dan vinkt u het bolletje voor "Voorwaarde" aan en gaat u door m iddel van een criterium bepalen dat een veld uit een bepaalde tabel moet voldoen aan een bepaalde voorwaarde.

In bovenstaand voorbeeld willen we bijvoorbeeld relaties ophalen die de status actueel hebben (voorwaarde).

Wilt u meerdere startcondities achter elkaar maken (zoals bijvoorbeeld "toon mij alle actuele relaties in de stad Amsterdam die ouder zijn dan 50 jaar") dan raden wij u aan om na de startconditie tussentijds op "bereken testresultaten" te klikken. Hierdoor gaat het systeem de uitkomst tussentijds berekenen en zal het volgende scherm sneller geladen worden.

Hier ziet u een startconditie op de dossierrol "hoofdrelatie", waarbij alleen hoofdrelaties binnen een dossier meegenomen worden in de Workflow:

Dit kunt u ook gebruiken als u gewoon testresultaten wilt bekijken van de opgegeven startconditie(s).

Een startconditie met een datum:

Als u een Workflow wilt maken die bij de start kijkt naar een bepaalde datum dab vinkt u het bolletje voor "Ingevoerde datum".

U kunt dan voor een datumveld wat u op de relatie- of productkaart (blader hiervoor door het veldje "tabel") kunt vinden bepalen hoeveel dagen, maanden, weken of jaren voor of na die datum de Workflow moet starten.

U kunt ook aangeven of het op de exacte datum van het datumveld moet zijn of dat het jaar af mag wijken.

In bovenstaand voorbeeld willen we klanten laten zien die klant zijn vanaf een bepaalde datum (ingevoerde datum).

In bovenstaand voorbeeld start de Workflow 3 maanden vóór de einde rente vast periode van een hypotheekdeel.

Een repeterende Workflow:

Als u een repeterende Workflow in wilt richten dan dient u "repeterende workflow" aan te vinken bij de startcondities.

U kunt hier aangeven wanneer hij herhaald moet worden. U kunt kiezen uit dag, week, maand en jaar.