Wil je een nieuwe auto doorgeven? Doe dit dan als volgt:

Stap 1: Onderin het scherm zie je een blauwe plus knop. Klik hierop.

Stap 2: Er opent een nieuw scherm waarin je kiest voor het icoontje "voertuig doorgeven".

Je kunt er daarna voor kiezen of je een nieuwe auto doorgeeft op een bestaande polis of dat je een nieuwe auto doorgeeft die niet aan een bestaande polis hangt.

In dat geval kies je onderaan "kies nieuwe auto" in plaats van dat je eerst een polis selecteert.

In onderstaand voorbeeld gaan we van een polis uit waarop een nieuwe auto toegevoegd wordt:

Nadat je de juiste polis hebt gekozen geef je het nieuwe kenteken en meldcode door en selecteer je de nieuwe verzekering:

Klik tenslotte op "Voertuig melden" en de adviseur kan de aanvraag in behandeling gaan nemen.

Het resultaat krijg je uiteindelijk via de activiteiten binnen in je app.

En wat gebeurt er dan in Assu®?

Voertuig wijzigingen die op deze manier zijn doorgegeven kun je in Assu® terugvinden bij de klantmutaties.

Hier zijn ze goed- of af te keuren.

Bij goedkeuring zal het juiste polisblad direct geopend worden en vind je bij je documentenarchief een PDFje terug waarop de wijzigingen vermeld staan.

Wordt er een autowijziging doorgegeven die niet aan een bestaande polis hangt, dan komen de gegevens op een PDf in het docarchief van de relatie binnen in Assu®.