Nadat de instellingen goed gezet zijn kunt u aan de slag met de Risk Explorer koppeling. Ga hiervoor als volgt te werk:

Nieuwe relatie exporteren naar Risk explorer

Stap 1: Ga naar de juiste relatiekaart en controleer of de adviseur is ingevuld

Stap 2: Klik in het lint van de relatiekaart op de knop voor Risk Explorer:

Stap 3: U wordt nu automatisch doorgezet naar de site van Risk Explorer waar u aan de slag kunt gaan met het opmaken van risico profielen.

Mocht u nog niet ingelogd zijn in Risk Explorer dan krijgt u onderstaand scherm te zien. De Google Authenticator is een app op uw telefoon:

Vervolgens komt u op de pagina van Risk Explorer terecht. Via de knop links "Klanten beheren" kunt u zoeken naar de klant die zojuist geexporteerd is:

Stap 4: Als u al ingelogd bent dan volgt niet het scherm voor de two factor authentication en komt u direct op de pagina terecht van de geexporteerde relaties:

Stap 5: U kunt nu verder door in Risk Explorer zelf met Risicoprofiel of een Risico Check Up te starten. De klant krijgt dan een mail. Zodra het document is ingevuld. Wordt het document door Risk Explorer klaargezet voor Aidbs Postbus. Afhankelijk van de triggertijd, wordt de Aidbs postbus opgehaald. Het document zal dan direct zichtbaar zijn in de documententegel van relatie. Tevens wordt er automatisch een taak aangemaakt, mits dit is ingeregeld. Dit geldt ook voor de Workflow.

De gegevens die gegenereerd worden door Risk Explorer komen in de vorm van een document via AiDbs binnen in Assu® (regel hiervoor de tijdgebonden servertaak in) en aan de hand van de berichten worden er taken en/of workflows uitgezet door Assu®. Dit gebeurt volledig automatisch als u uw instellingen juist ingeregeld heeft.

Let op: het kan even duren voordat de gegevens verzonden zijn. Daar heeft Assu® geen invloed op!

Stap 6: Als de relatie eenmaal is geëxporteerd, kunt u vanuit de relatiekaart door op de koppeling ‘risk explorer’ in de lint te klikken, de relatiepagina openen op Risk Explorer zelf.

Belangrijke feiten:

Bij een bestaande relatie in Risk Explorer, die niet is geëxporteerd vanuit Assu®, maar destijds handmatig is ingevoerd. Kunt u niet vanuit Risk Explorer koppelen met Assu®, omdat de koppeling eenzijdig is. Dus u dient de koppeling te starten vanuit de relatiekaart in Assu®. Er wordt een nieuwe relatie aangemaakt in Risk Explorer. Ofwel duplicatie. Vanuit Risk Explorer dient u de dubbele relatie, die geen koppeling heeft met Assu® te verwijderen.

Risk Explorer geeft duidelijk aan met een oranje icoontje, dat de relatie is geëxporteerd vanuit Assu®. De koppeling is actief tussen relatie in Assu® en Risk Explorer.

Om dit te voorkomen is het advies om de relatie niet in te voeren in Risk Explorer, maar altijd te starten vanuit Assu® met exporteren.

Het hele proces bekijken? Bekijk dan onderstaande video:

Klik op onderstaande afbeelding om het proces van Assu® naar Risk Explorer en weer terug te bekijken: