Als u een handmatige tijdregistratie wilt gaan uitvoeren dient u er eerst voor te zorgen dat dit aangegeven staat op de klantenkaart (zie deze uitleg).

Vervolgens dient u een aantal handelingen uit te voeren.

Stap 1: Door middel van de knop "Toevoegen"  bovenin uw scherm krijgt u een keuzemenu waarin u aan kunt geven welk uurtarief u wilt gaan gebruiken.

U heeft hier de volgende mogelijkheden:

Uurtarief handeling:

U kunt hier een uurtarief berekenen over een specifieke handeling.

Uurtarief gebruiker:

U kunt hier een uurtarief berekenen voor een bepaalde gebruiker.

Vrij uurtarief:

U kunt hier een vrij uurtarief berekenen wat u eerst in dient te vullen in bovenstaand scherm.

Frontoffice:

U kunt hier een uurtarief voor het frontoffice berekenen. (eerst bij 'Tarieven' te specificeren)

Backoffice:

U kunt hier een uurtarief voor het backoffice berekenen. (eerst bij 'Tarieven' te specificeren)

Door middel van de knop "Tarieven" kunt u uw tarieven voor deze specifieke relatie wijzigen.

Stap 2: nadat u het juiste uurtarief gekozen heeft klikt u op 'Gebruiken' en komt u in het volgende scherm:

Hier kunt u een categorie kiezen. Bijvoorbeeld, relatie, polis of schade.

Bij de werkzaamheid geeft u aan welke werkzaamheid is uitgevoerd. Deze werkzaamheden zijn in te regelen onder "Stamtabellen - CRM- Urenregistratie werkzaamheden"

Als de relatie een project of abonnement heeft kunt u deze selecteren (indien van toepassing):

"Abonnement" kunt u alleen aanvinken als u een tijdregistratie doet in een abonnement.

De mogelijkheden die u krijgt onder "Abonnement" zijn de abonnementregels die de relatie heeft in Assu.

Hoe u een project aanmaakt kunt u hier lezen.

In bovenstaand voorbeeld wordt er tijd geboekt op een bepaald project.

Door middel van de rekenmachine knop achter het veld "relatie"  kunt u een handeling toevoegen buiten Assu® om.

Let op; zodra u op deze knop klikt wordt de relatie ‘Uw Bedrijfsnaam’ automatisch toegevoegd.

Stap 3: Op het moment dat u op 'Opslaan' klikt wordt de bestede tijd automatisch berekend.