Het is mogelijk om vanuit de administratie de financiële boekingen te exporteren en deze vervolgens te importeren in het doelpakket Twinfield of Exact Online zodat deze in het memoriaal dagboek geïmporteerd kunnen worden.

Geëxporteerd wordt:

Twinfield en Exact Online

• De transactiedatum van de boekingsregel
  • De periode van de boekingsregel
  • Het grootboekrekeningnummer van de boekingsregel
  • De omschrijving van de boekingsregel
  • Het bedrag van de boekingsregel

Alleen Twinfield

• Het factuurnummer van de boekingsregel

Alleen Exact Online

• Debiteur nummer van de boekingsregel
  • Debiteur naam van de boekingsregel

U dient alleen de boekingen te exporteren van periodes van maatschappijen waarvan de rekening couranten zijn afgewerkt!

Indien u tussentijds start met Assu® (dus bijv. 1-7 het jaar) dan moet de beginbalans op 30-6 worden ingevoerd en moet u de periode die u wilt exporteren niet eerder laten starten dan 1-7, omdat anders de beginbalans ook geëxporteerd wordt en financiële gegevens dus dubbel in de doeladministratie komen.

Via onderstaande stappen kunt u een exportbestand maken welke u in kunt lezen in het doelpakket.

Stap 1: Klik in de cockpit van Assu® op het tabblad ‘Financieel/ADN’.

Stap 2: Klik op de button ‘Open administratie’.

Stap 3: Selecteer de juiste administratie en klik op ‘OK’.

Stap 4: Klik in de administratie op het tabblad ‘Exporteren’.

Stap 5: Klik vervolgens op de button ‘Naar Twinfield’ of ‘Naar Exact Online’.

Stap 6: Vul vervolgens de gegevens in en klik op ‘OK’.

Stap 7: Sla het exportbestand op op een locatie waar u de bestanden vlug terug kunt vinden (bijv. het bureaublad). U herkent aan de regel ‘Opslaan als’ of het een Twinfield of Exact Online export is.

Het bestand wordt opgeslagen en de export kunt u nu inlezen in doelpakket Twinfield of Exact Online.

Veelgestelde vragen:

Alle boekingsregels (welke nog niet geëxporteerd zijn) van Feniks worden naar het format geëxporteerd.

Inkoopfacturen

Indien u uw inkoopfacturen in Feniks boekt hoeft u maar te beschikken over 1 bankrekeningnummer.

Indien u uw inkoopfacturen in Twinfield - Exact boekt dient u te beschikken over 2 bankrekeningnummers.

1 bankrekening voor de verkoop

1 bankrekening voor de inkoop

Kan er geëxporteerd worden als collega's aan het boeken zijn?

Ja dit kan, zolang de collega's niet aan het boeken zijn in de periode die op dat moment geëxporteerd wordt.

Worden de mutaties , die getoond worden via Feniks - Boekhouding/Resultaten - Kolommenbalans, geëxporteerd?

Alle boekingsregels in Feniks die niet geëxporteerd zijn, worden geëxporteerd naar een bestand welke ingelezen kan worden in Twinfield / Exact. Niet de totalen.

Kunnen nieuwe mutaties uit een al eerder geëxporteerde periode alsnog geëxporteerd worden?

Ja dat kan, er worden alleen mutaties opgehaald uit de database welke nog niet eerder zijn geëxporteerd.

Hoe is te zien welke mutaties er al geëxporteerd zijn?

Als je de boeking opent zie je een melding en de boekingen mag je niet meer veranderen / aanpassen.

Zijn periodes voor exporteren af te sluiten?

Boekingen die geëxporteerd zijn mag je niet meer aanpassen en worden niet nogmaals geëxporteerd.

Hier zit al een controle op.

Kunnen er nog correcties plaatsvinden op de 'Tussenrekening Rekening Courant Klanten' nadat er geëxporteerd is?

Boekingen aanpassen gaat niet meer, nieuwe boekingen toevoegen kan uiteraard wel.

Het is niet verstandig een periode welke niet is nagekeken (vooral de Rekening Courant) te exporteren.

Na het exporteren worden in Feniks boekingen geblokkeerd, nieuwe boekingen mogen uiteraard wel toegevoegd worden.