Als u een factuur vrij wilt geven voor automatisch incasso dan dient u onderstaande stappen te volgen.

U doet dit bijvoorbeeld als een relatie een betaling storneert. Aangezien facturen op betaald gezet kunnen worden bij het aanmaken van een incassobatch en u wilt hem opnieuw in een batch gaan zetten dan moet u de factuur eerst uit het facturenoverzicht ophalen (filteren op "betaald") en kunt u ze daarna weer "open" zetten voor de nieuwe incassobatch.

Stap 1: Ga naar tabblad 'Financieel/ADN' en kies 'Factuuroverzicht'

Stap 2: Selecteer de juiste factuur door er een kruisje voor te zetten en klik op 'vrij geven voor aut. incasso'

Stap 3: Klik op 'Ja' bij de vraag of u het zeker weet

De factuur is nu vrijgegeven voor automatisch incasso.

U kunt dit ook doen IN een factuur met incassomethodes voor automatisch incasso: