U kunt op 3 manieren een financiering historisch maken:

- via de financieringstegel van de relatie

- via het financieringsscherm

- in de financiering zelf

Een financiering historisch maken via de financieringstegel:

Open de relatiekaart van de relatie van wie u de financiering historisch wilt maken en open de financieringstegel:

Selecteer in de financieringstegel de financiering die u historisch wilt maken en klik op het rode icoontje. Klik op "Ja" bij de melding of u het zeker weet.

De financiering zal nu de status 'historisch' krijgen in het overzicht:

Met de knop met het wekkertje toont u zowel de historische als de actuele hypotheken.

Een financiering historisch maken via het financieringsoverzicht:

Ga via 'Algemeen' naar 'Zoek financiering' en haal het juiste nummer op:

Klik hierna op "financiering historisch maken" bovenin uw scherm.

Klik op 'Ja' om de financiering historisch te maken.

Als u in het financieringsoverzicht nu een filter aanzet voor historische financieringen dan zult u zien dat de financiering de status historisch heeft.

Een financiering historisch maken in de financiering zelf:

Ga naar de financiering en open deze (dit kan via de financieringstegel van de relaties of via het financieringsoverzicht).

Zet rechts bovenin het financieringsscherm de Status op 'Historisch' in plaats van 'Actueel' en sla de financiering op.

Een historische financiering is altijd weer te activeren. Zie hiervoor het hoofdstuk 'financiering activeren'