Voordat u met hiaatprofielen kunt gaan werken dient u eerst de profielen in te regelen. Dit geldt voor de gehele portefeuille.

Als er later afwijkingen voor bepaalde relaties dienen te komen dan dienen deze op dossierniveau ingeregeld te worden.

Zie hiervoor het hoofdstuk 'uitzonderingen/afwijkingen hiaatprofiel instellen'.

Stap 1: Ga naar 'Stamtabellen' en klik op 'Hiaatprofielen'.

Hiaatprofielen zijn opgedeeld in zakelijke hiaatprofielen voor zakelijke klanten en particuliere hiaatprofielen voor particuliere klanten.

Stap 2: Druk op de groene knop om een nieuw hiaatprofiel aan te maken. Er opent een wizard die u dient te gaan vullen.

Stap 3: Kies voor 'Volgende>' om verder te gaan

Stap 4: maak een keuze tussen particulier of zakelijk, geef een naam en omschrijving en klik op 'Volgende>'.

Stap 5: Kies de voorwaarden waaraan uw profiel dient te voldoen om binnen dit profiel te vallen.

Bijvoorbeeld: een relatie moet minimaal 4 polissen hebben en elke hypotheek een waarde van minimaal 150.000 euro.

Zet een vinkje voor de voorwaarde en er opent vanzelf een schermpje waarin u de waarde kunt vullen.

Klik op 'Volgende>' als u klaar bent met de voorwaarde.

Stap 6: U krijgt nu een overzicht met uw zojuist aangemaakte voorwaarden en door op het driehoekje voor de regel te klikken kunt u de waardes zien staan.

Klik op 'Volgende>' om verder te gaan.

Stap 7: Klik op 'Voltooien' om de wizard af te sluiten.

Door op het potloodje te klikken kunt u het profiel altijd nog wijzigen: