Nadat u een hypotheek historisch heeft gemaakt (zie hoofdstuk 'hypotheek historisch maken') kunt u deze altijd weer activeren.

U kunt op 2 manieren een historische hypotheek weer actueel maken (activeren):

- via het hypotheek scherm

- in de hypotheek zelf

Een historische hypotheek actueel maken via het hypotheek overzicht:

Ga via 'Algemeen' naar 'Zoek hypotheek' en haal het juiste hypotheekknummer op:

Screenshot versie 1.2619

Klik hierna op  "hypotheek activeren" bovenin uw scherm.

Klik op 'Ja' om de hypotheek actueel te maken.

Als u in het hypotheekoverzicht nu een filter aanzet voor actuele hypotheken dan zult u zien dat de hypotheek de status actueel heeft.

Een historische hypotheek actueel maken in de hypotheek zelf:

Ga naar de hypotheek en open deze (dit kan via de hypotheektegel van de relatie/polis of via het hypotheek overzicht).

Zet rechts bovenin het hypotheek scherm de Status op 'Actueel' in plaats van 'Historisch' en sla de hypotheek op.